Téma a VASÁRNAPBAN: Hamis családi idill az interneten

Kinek jó, ha a szülő kilószám rakja fel a gyermekéről készült fotókat az internetre? A gyermeknek biztosan nem…
Vasárnap

2019. május 27. 13:47

„Barackkal minden tőlünk telhetőt megtettünk, hogy megóvjuk a gyerekeket a túlzott nyilvánosságtól. Elhárítottuk a média megkereséseit, és azon voltunk, hogy mindennapi életük nagy részét ne szem előtt töltsék. (…) Keményen elutasítottuk a gyerekeinkről készült minden olyan fénykép nyilvánosságra hozatalát, amely nem kötődött nyilvános eseményekhez” – írja könyvében Michelle Obama volt amerikai first lady. Két lányuk helyett a kommunikációs stáb a család két kutyáját kérte el a reprezentációs feladatokhoz, és ez jó döntésnek bizonyult.

Amit az amerikai elnöki házaspár tudott, azt sajnos, sok hétköznapi szülő nem tudja, pedig az ő gyermekére aztán igazán nem is kíváncsi senki. Aki pedig kíváncsi, annak privát mailben is elküldhetné a cuki fotóit ahelyett, hogy a közösségi oldalakra rakja fel. Mert minden ilyen képet lementhetnek, átküldhetnek másoknak, és évek múltán is előkerülhetnek az internet rejtett bugyraiból, amikor az egykori gyerek már rég felnőtt, és egyáltalán nem szeretné, ha a fél világ fülig maszatosan, pucér fenékkel, hiányzó tejfogakkal látná.

 

A már megvásárolható Vasárnapban Vrabec Mária utánajárt, mi az a sharenting; mi lehet az oka a túl sok fotómegosztásnak; milyen hátrányai lehetnek ennek; mi az a Valódi Anya mozgalom; milyen példát mutatnak a hírességek; ki kérdezi meg a gyereket; milyen jogaik vannak a gyerekeknek…

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Jelentősen gyengül az OĽaNO

Zuzana Čaputová kinevezte Mészáros Lajost a Bírói Tanácsba

Sikeres, népszínházi arculatú évadot zárt a Jókai Színház

Drasztikus díjemelés helyett megoldás az óvárosi magyar oviban

Továbbra is a Paris Saint-Germain ül a francia trónon

Több városi rendőr járőrözik Kassa belvárosában

Legfrissebb galériák
Olvasta már?