Téma a VASÁRNAPBAN: Gyermekek a neten

A mobiltelefon és az internet annyira a gyermekek életének részévé vált, hogy sokan a nyári szünidőt is a virtuális világban töltik ahelyett, hogy valódi kortársakkal valódi élményeket szereznének.
Vasárnap

2019. július 15. 15:30

- Shutterstock-felvétel

A szülők jelentős hányada pedig úgy gondolja, hogy ez rendben is van így, hiszen amíg a gyerekük otthon bámulja a képernyőt, és nyomkodja a billentyűzetet, legalább nem fenyegeti őt semmi veszély.

Pedig ez nem igaz, és itt korántsem csak az interneten vadászó csalókra, pedofilokra, kortársi zaklatásra gondolunk, hanem az elszigetelődésre, a kifejezőkészség romlására és a függőség kialakulására is. A Health Behaviour in School Aged Children, azaz az iskoláskorúak egészségmagatartását kutató nemzetközi felmérés keretében Szlovákiában 8902 tizenegy, tizenhárom és tizenöt éves gyermeket-fiatalt kérdeztek meg arról, milyen gyakran és miért használ mobiltelefont, mennyi időt tölt az interneten, és miért elsősorban a világhálón tart kapcsolatot kortársaival.

A már megvásárolható Vasárnapban Vrabec Mária Margita Drienovská gyermekpszichológussal keresi a válaszokat arra a kérdésre, hogy mit tehetnek a szülők gyermekeik lelki egészsége érdekében; hogyan ellenőrizzék őket a neten; Urbán Klára pedig Ľubomír Okruhlica pszichiáterrel, aki elmondja, hogy a digitális szórakoztató média hasonló részeire hat az agynak, mint a drogok, így a gyerekek könnyen függővé válhatnak

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Fico szakértőbb a szakértőknél

A Fradi és a Slovan selejtezői a tévében

24 óra a sérült gyerekekért

Nőtt a munkanélküliség

Boris Johnson élettársától megtagadták az amerikai vízumot

Gondosan válasszuk meg a köztes növényt

Legfrissebb galériák
Olvasta már?