Téma a VASÁRNAPBAN: Elnöknőt választottunk

Március utolsó szombatján nemcsak a nyári időszámítás kezdődött el, hanem Zuzana Čaputová megválasztásával a hazai politikai életben új időszámítás is.
Vasárnap

2019. április 9. 20:00

- Somogyi Tibor felvétele

A változás lassú lesz, talán kevésbé radikális, mint szeretnénk, de már visszafordíthatatlan. A tizenhárom éve hatalmon levő Smer ideje lejárt, fokozatosan átveszi helyét a fiatal nemzedék, amelynek tagjai között vannak rendívül művelt, széles látkörű emberek, és sajnos, vannak összeesküvés-elméletekben hívő szélsőségesek is. A társadalom soha nem volt még ilyen megosztott, ennyire bizonytalan, mint most, ezért soha nem volt ilyen nagy szüksége a józan, békülékeny hangnemre, őszinte, egyenes beszédre.

A már megvásárolható Vasárnapban Vrabec Mária utánajárt annak is, mit képvisel Zuzana Čaputová; mit mondtak róla vetélytársai; miért nyerhetett ő; kik támogatták; hogyan szerepelt Maroš Šefčovič; mi volt az egyház szerepe; mi a választások tanulsága…

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Újságírók célkeresztben

Elhunyt Csető János

Fed-kupa: Cibulková és Kužmová is örül a sorsolásnak

Manchester City–Tottenham meccs a tévében

Tovább bonyolódik az SaS eltűnt politikusának ügye, már a családjának is nyoma veszett

Kétszer annyi balesetért felelős az alkohol húsvétkor, mint az év többi részében

Legfrissebb galériák
Olvasta már?