Téma a VASÁRNAPBAN: Átalakulóban a hazai politikai színtér

Egy éve még senki nem merte volna azt jósolni, hogy nem a Smer nyeri meg a 2020-as parlamenti választásokat. Sem azt, hogy a pártszimpátia alapján a rendszerváltás óta először magyar képviselők nélkül maradhat a szlovák parlament.
ÚJ SZÓ ONLINE

2019. május 6. 13:05

Ami nemcsak a magyar képviselet szempontjából lesz sajnálatos (vagyis főleg nem azért, hiszen valljuk be, az utóbbi években nemegyszer csalódtunk benne), hanem azért is, mert épp az ő pár százaléka hiányozhat ahhoz, hogy a mostani ellenzék összerakhasson egy normális koalíciót. Legmerészebb álmainkban a kiszámíthatatlan Igor Matovič (OĽaNO) és az egyre inkább a szélsőjobb felé kacsingató Boris Kollár (Sme rodina) nélkül, de ha realisták maradunk, akkor legalább a fasiszták és nacionalisták kihagyásával.

A már megvásárolható Vasárnapban Vrabec Mária arról, mit várhatunk a nemzedékváltástól; mi minden változott egy év alatt; mire van igény; ki számít konzervatívnak; mi a helyzet a magyar pártokkal; kire szavaz a magyar…

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Továbbra sincs megegyezés az MKP és a Híd között

Frissítve

Hetekig is eltarthat a Tátrában rekedt barlangászok mentése

VIDEÓ: Puskás-díj - Zsóri Dániel gólja is a jelöltek között

Tizenhat fiatalkorú volt a Párkányban elfogott illegális bevándorlók között

Anya csak egy van, de bízhatunk benne?

Rolls-Royce Dawn: a várt pirkadat

Legfrissebb galériák
Olvasta már?