Tavaszi nagytakarítás

Az ember gyűjtögető típus. Egyrészt olyan tárgyakat halmoz fel, amelyek egy részére sosem lesz szüksége, mégis ragaszkodik hozzájuk. Másrészt tennivalókat tervez, melyeknek sosem kezd neki, mégis számon tartja őket. Harmadrészt pedig ígéreteket tesz, amelyek egy részét sosem teljesíti. Így gyűjt a saját életét fékező képzeletbeli vasmacskákat.
Koller Péter

2019. május 6. 09:51

Ha már érezted úgy, hogy minden erőfeszítés ellenére sem haladsz előre, mintha mocsárban küszködnél, gondold át, mennyire fékeznek a haszontalan „vasmacskáid”. Amikor túl sok gondolati és fizikai terhet cipelünk magunkon, életünk megfeneklik. Gondolj csak bele, milyen érzés olyan baráttal találkozni, akinek adós vagy valamilyen ígéret megtartásával. Megszámoltad-e már, hány meg nem valósított tervet szövögetsz magadban? Ahányszor eszedbe jutnak, észrevétlenül energiát szívnak el tőled. Napról napra görgetheted magad előtt ezeket az értelmetlen terheket ahelyett, hogy foglalkoznál velük, vagy félretennéd őket.

A következő néhány hetet szánd arra, hogy megszabadulsz a visszatartó erőktől, környezetedből kisöpörsz minden haszontalan tárgyat. Számba veheted beváltatlan ígéreteidet, és apró lépésekben, egyenként teljesítheted őket.

A gondolatban szövögetett terveiddel pedig két dolgot tehetsz: Ha köztük van egészséged rendbe tétele, kezdj neki! Te magad vagy az első ember, akire számíthatsz. Ne hagyd magad cserben. A többi dédelgetett tervedet pedig jegyezd fel. Majd visszatérsz rájuk, ha végeztél az eddigi feladataiddal.

A teljes írás a nyomtatott Vasárnapban jelent meg!

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

GALÉRIA: Visszatért Szepsibe a holokauszttúlélő

Magyarország–Spanyolország vb-elődöntő

Az alkalmazottak több mint harmada akar munkahelyet váltani, és jók az esélyeik

Tűzoltóakció a pozsonyi Lafranconi hídon, lezárták a D1-est

Egyre többen fizetnek kártyával az üzletekben

WWF: hétfőre elfogynak a Föld éves erőforrásai

Legfrissebb galériák
Olvasta már?