Tartalmas nyár Mátyócon

Vasárnap

2019. szeptember 27. 09:00

csn

Az idei nyár a mátyóci görögkatolikus egyház életében az összekovácsolódás, a barátság, a „jó itt lenni” hangulat jegyében telt. Családi nap megrendezésével kezdtük, kicsik és nagyok közösen játszottak, beszélgettek. A máriapócsi zarándoklatra autóbusz indult a faluból, hogy eljussunk a Könnyező Szűzanyához. Külön fejezetet érdemel, hogy egyházközségünk úgy döntött, körbekerékpározza a környéket. Jelenleg a hatodik túránál tartunk, a megtett kilométerek száma 184,9. Büszkék vagyunk rá, hogy sportolunk korosztálytól függetlenül. Az úti célok közt volt a szirénfalvi (Ptrukša) lengőhíd, Ungpinkóc (Pinkovce), Lakárd (Lekárovce), Magasrév (Vysoká nad Uhom), Lelesz (Leles), Pólyán (Poľany), Latorca. Öröm egyházunk számára, hogy a templomon kívül is formáljuk a közösséget.

Galéria
gallery-image-1
gallery-image-2
gallery-image-3
gallery-image-4
+4

Nagyboldogasszony ünnepnapja alkalmából templomunk búcsújára is sor került augusztusban. A hajagosi (Klokočov) szentkép egyházról egyházra vándorol, hozzánk éppen ezen a napon hozták, és egy hétig itt is maradt templomunkban.

Nemcsak sportolunk, főzünk is. A mátyóci falunap alkalmából egyházközségünk részt vett a gulyásfőző versenyen, ahol be is zsebelte az első díjat. A sikeres szereplés után úgy gondoltuk, hogy az összeszokott csapat képviseltesse magát a nagykaposi lecsófesztiválon is. A helyezés itt elmaradt, de a hangulat és a barátság nem. Ezek csak a főbb események a mátyóci egyházközség életében. Szerencsére volt keresztelő, esküvő, sajnos temetés is. Az élet körforgása elkerülhetetlen, de színesebbé bármikor tehető. Példaként szolgáljon mindenki számára, hogy összefogással bármely közösség építhető.

Kusnyír Melinda

A teljes cikk a Vasárnap 39. számában jelent meg!

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

A növekvő energiaárak miatt az élelmiszer is drágulhat

Személyes okok állhattak az ostravai lövöldözés hátterében

A legtöbb párt 2002-ben és 2012-ben indult a választásokon

Kigyulladt egy nyolcadik emeleti lakás Pozsonyban

Ostravai lövöldözés: nincs hír szlovákiai áldozatokról

Azonosságok, másságok négy tételben

Legfrissebb galériák
Olvasta már?

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.