Sztárunk a VASÁRNAPBAN Klaus Maria Brandauer

Három film köti Szabó Istvánhoz: az Oscar-díjas Mephisto, az Oscar-jelölt Redl ezredes és az ugyancsak Oscar-jelölt Hanussen. Ha csak ezt a három filmet forgatta volna Klaus Maria Brandauer, már akkor is ott a neve az egyetemes filmművészet nagykönyvében. De most újra együtt a nagy páros. Zárójelentés címmel készítik új filmjüket.
Vasárnap

2019. január 7. 17:23

- Szkárossy Zsuzsa felvétele

Stuttgart, Tübingen, Salzburg, Düsseldorf, Bécs. Egy rendkívüli tehetségű, hetvenöt évesen is remek formában levő, elképesztő kisugárzású osztrák színész, a német nyelvterület egyik ünnepelt művésze, Klaus Maria Brandauer színházi pályaképe ez. Jedermann a Salzburgi Ünnepi Játékokon, Hamlet, Cyrano, Bölcs Náthán a bécsi Burgtheaterben. Kovács Andrással forgat az Októberi vasárnapban 1979-ben.

 

Honnan indult? Milyen szerepeket kapott? Hogy milyen úton jutott el az osztrák színész a Mephisto címszerepéig? Hogyan él Szabó István emlékeiben a találkozásuk? Hogyan látjuk a szerepeiben? Milyen volt az 1982-es Oscar-gála? Mi vár még rájuk?

Mindenre választ kap, ha elolvassa Szabó G. László írását a Vasárnap már megvásárolható számában!

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Már ketten meghaltak Nyitrán influenzában

Frissítve

Kiska: a KTAG elleni eljárás Fico bosszúja

VIDEÓ: Beintett a rendőröknek, majd megpróbált meglépni előlük

Le kell bontani a szeredi hidat

Közbeszerzési törvényt sértettek Ógyallán

Bugár már unja, hogy neki kell kibékítenie a közjogi méltóságokat

Legfrissebb galériák
Olvasta már?