Sztárunk a VASÁRNAPBAN Cserhalmi György

Már nem sántikál. Több komoly műtétje után szép lassan kilábalt a bajból. De még mindig nem játszik. Nem is sietteti, hogy színpadon álljon, vagy kamera előtt. Inkább ül. Tanárként.
ÚJ SZÓ ONLINE

2019. június 10. 13:51

Cserhalmi György - Talabér Tamás felvétele

Kaposvári növendékeivel foglalkozik naphosszat. Vagy éppen unokázik. Cserhalmi György, a kétszeres nagypapa. Jókora fordulat ez az életében: próbák, előadások és forgatások helyett tanítás. Otthon, családi körben pedig a nagy mesemondó lehet. Nagy emberek mentek el az életéből. Ha csak a rendezőit vesszük: Bódy Gábor, Jancsó Miklós, Makk Károly. Mindegyikükhöz köti néhány értékes alkotás. A Makk Károly rendezte Magyar rekviem forgatására az akkor Magyarországon tartózkodó Lady Diana is kilátogatott. Épp egy börtönjelenetre készültek, minden kollégája sorba állt, hogy üdvözölje a hercegnőt, egyedül ő maradt ülve a cellájában. Makk mesélte: úgy játszotta el a jelenetet, hogy a végén Lady Di is megkönnyezte, pedig egy árva szót sem értett belőle.

Milyen nagypapa? Azóta, hogy szeme előtt cseperednek az unokái, többet foglalkoztatja az idő múlása? Lassan három éve, hogy nem állt színpadra. Vannak elvonási tünetei? Miért nem vállal több szerepet? Szenved, dühöng, csapkod még attól, amit maga körül lát, vagy már csak legyint? Kiket olvas most? Mi a terve nyárra?

Mindenre választ kapnak, ha elolvassák Szabó G. László interjúját a Vasárnap már megvásárolható számában!

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Elmaradnak a budapesti fizetések a prágaiaktól és a pozsonyiaktól

Pert nyert az állam a Pentával szemben

Az EL soha nem érhet véget

Forróság lesz a hétvégén

Tragikus baleset: leesett a tetőről és szörnyethalt egy férfi Nagymihályban

VIDEÓ: turistákat üldöz egy dühös elefánt

Legfrissebb galériák
Olvasta már?