Sztárunk a VASÁRNAPBAN a Szomáliából menekült lány

Könnyű leckék címmel egy szomáliai lány nehéz útját mutatja meg Zurbó Dorottya dokumentumfilmje.
ÚJ SZÓ ONLINE

2019. január 28. 15:56

Kafiya Said Mahdi - Talabér Tamás felvétele

Kafiya Said Mahdi tizennégy évesen menekült el hazájából, ahol több mint negyedszázada polgárháború dúl, és ahol évente ezrek halnak éhen. Érzékeny, egyszerre fájó és felemelő alkotás főhőse a lány, aki elszántságával, akaraterejével és kitartásával, akárcsak szépségével, gazellatermetével és megejtő varázsával pillanatok alatt lenyűgözi a nézőt. Veszélyt csak a vele való személyes találkozás jelent. Nagyon kell vigyáznia az embernek, nehogy első látásra beleszeressen.

Kafiya az új élet reményében vágott neki annak az irgalmatlanul hosszú útnak, amely a szunnita országból Közép-Európába vezette. Hogy Magyarországon fog kikötni, azzal ő sem számolt. De gyorsan otthonra lelt Budapesten. Megtanult magyarul, leérettségizett, és most anglisztika szakra jár a Pázmány Péter Egyetemen. Közben dolgozik és modellkedik.

Melyik útvonal vezette Magyarországig? Mit érzett, amikor átlépte a szerb–magyar határt? Megnyugvást, hogy innentől fogva minden jobb lesz? Vagy félelmet, hogy vadidegen emberek között egy egészen más kultúrában kell gyökeret eresztenie? Édesanyja tudja, hogy már a modellszakma is felfedezte? Ha látná az itteni ruhatárát, elfogadná? Mi az, amit Magyarországon nagyon megszeretett? Mi hiányzik a legjobban otthonról?

Hány év múlva kapja meg a magyar állampolgárságot? Vannak-e már rossz tapasztalatai? El tudja képzelni, hogy egyszer visszaköltözik Szomáliába?

Mindenre választ kap, ha elolvassa Szabó G. László interjúját a Vasárnap már megvásárolható számában!

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Alig szavazott a magyar 

Elhunyt Baló György

Ha a közönség neveletlen

TB Dunaszerdahely: Idegenben nyertek kiesési rangadót a felsőpatonyiak

Kevéssé ismert tények a spermiumról

Területi viták, nemzeti érvek, nagyhatalmi döntések 1919-ben

Legfrissebb galériák
Olvasta már?