Szavak nélkül

Képzeld el, hogy nem léteznek szavak! Gondolj bele: amit eddig magadról állítottál, nem mondhatod el többé; nem is magyarázhatsz meg semmit az életeddel kapcsolatban, mindössze arról ítélnek meg mások, ahogyan viselkedsz, s amit teszel. Vajon amit állítasz magadról, amilyen képet a szavaiddal festesz, egyezik azzal, ahogyan élsz?
Koller Péter

2020. január 14. 09:30

l

Szavaink segítségével álomvilágot tudunk teremteni. Olyannak állítjuk be magunkat, amilyennek szeretnénk, ha mások látnának, s még el is hihetjük a szavaink által kreált hamisságot. Vajon mi történne, ha egy nap barátaink és ismerőseink nem hallanák a szavainkat? Meglátnák, hogyan viselkedtünk ismerőseinkkel, az ismeretlenekkel, s milyen jó és rossz cselekedeteink vannak.

Vajon az a szeretet, amelyről elméletben olyan szépen szólunk, hogyan öltene testet ebben a képzeletbeli összefoglalóban? Hányszor lenne látható a segítőkészségünk és önzetlenségünk? S hányszor lepleződne le a bennünk szunnyadó gonoszság?

A szavak eltakarhatják a valóságot, így más emberek talán sosem ismerik meg igazi énünket. Talán ostobaság is lenne nyitott könyvként élni mindennapjainkat. Ám ha mások előtt vannak is titkaid, magad elől ne rejtegesd őket! Kényelmesebb leplezni a hibáinkat, de magaddal mindig legyél őszinte! Elég, ha mindennap teszel egy gondolatkísérletet. Képzeld el: vajon ha valaki végignézte volna a mögötted hagyott napod filmjét, melyik részeket nem mutattad volna meg szívesen?

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
felmérés

Eljött a megrendelt felmérések időszaka

sólymos lászló

Sólymos László benyújtotta a lemondását

Közismert "iszogatók" Szlovákia történetében

sólymos balhé

Videón Sólymos László tegnapi dulakodása

Irány az egyetem – lépésről lépésre

Üveggé olvasztotta az ókori áldozatok agyát a Vezúv kitörésekor keletkezett hatalmas hő

Legfrissebb galériák
Olvasta már?

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.