Szakkay József Szakközépiskola – IPARI, Kassa

Vasárnap

2019. március 20. 09:30

Az iskola címe: Kassa, 04 001, Grešákova 1 (az alapítás éve 1872)

Igazgató: Ing. Matej Éva

Igazgatóhelyettesek: Ing. Caban Mária, Ing. Puzder Erzsébet

Tel.: +421/55/622 45 27, e-mail: skola@ipari.sk, honlap: www.ipari.sk, ipari.edupage.org

 

Elismerések: 2012-ben Kassa Város Díjában, 2016-ban Esterházy-díjban, nemzetmegtartó szolgálatáért Magyar Örökség díjban részesült.

Képzés: Négyéves, érettségi vizsgával végződő nappali képzés mechatronika, műszaki líceum, elektrotechnika, kereskedelmi akadémia tanulmányi szakokon.

Továbbképzés: Gépészet – számítógépes gépszerkesztés; közúti szállítmányozás logisztikája és menedzselése; érettségivel rendelkezők számára hároméves felsőfokú szakképzések, a diplomás specialista (DiS) képesítés elnyerésével zárulnak.

Felszereltség: Modern, jól felszerelt gépészeti, számítástechnikai, elektrotechnikai, nyelvi szaktantermek, tornaterem, könyvtár, gyakorlóiroda, műhelyek.

Kollégium: Saját fenntartású, 352 férőhelyes; kétágyas szobák, tanulószobák, számítógépterem, könyvtár, fitnesztermek, asztalitenisz, biliárd, szabadidős foglalkozások várják diákjainkat. Magyarországi pályázatnak köszönhetően lakhatási támogatásra van lehetőség. A kollégium felújítása folyamatban van.

Mechatronika szak: Egyesíti a gépészeti, elektrotechnikai és informatikai ismereteket; egyedülállóak vagyunk korszerű mérőműszereinkkel (3D) és a számítógép-vezérlésű megmunkálóberendezéssel (CNC). Diákjaink megismerkednek a szak elméleti és gyakorlati alapjaival, tapasztalatokat szereznek a laboratóriumi mérések területén, a méréseredményeket IKT segítségével dolgozzák fel. Elsajátítják a szabályozási technika, a PLC, pneumatika, hidraulika és robottechnika alapjait. 2011-től a tornaljai LVD belga céggel való együttműködésnek köszönhetően diákjaink ösztöndíjban részesülhetnek – duális képzés.

Műszaki líceum: Informatika szakirányú képzés, amely a számítógépek és számítástechnika szakterületeivel ismerteti meg a diákokat. Műszaki alapismereteket, hardvert, alkalmazott informatikát, operációs rendszereket, adatbázis-kezelést, programozást, webszerkesztést, hálózati ismereteket tanulnak. Olyan képességeket és tudást közvetít, amely kitűnő lehetőségeket teremt az – elsősorban műszaki karokon való – főiskolai és egyetemi továbbtanuláshoz, valamint korszerű alapismereteket nyújt az egyes műszaki és informatikai területek szakmáihoz.

Elektrotechnika: Lehetőség van nemcsak az alapok elsajátítására, hanem magasabb célok elérésére is. Diákjaink fejleszthetik a logikus gondolkodásukat, áramkörök megszerkesztésével, berendezések összeállításával pedig konstrukciós képességeiket, kézügyességüket és fantáziájukat. Mindehhez kihasználják az IKT adta lehetőségeket. Diákjaink megismerkednek az európai szabványokkal is. Azonos arányban kapnak képzést a gyengeáramú elektronika és az erősáramú elektrotechnika szakágazataiban.

Kereskedelmi akadémia: A középfokú közgazdasági, adminisztrációs képzésben részesülők az érettségi után hivatalokban, vállalkozói irodákban vagy a pénzügyi szektorban is el tudnak helyezkedni. Ehhez nagy segítséget kapnak iskolánk gyakorlóirodájában, mely egy igazi nagyvállalat irodahálózatának modellje. Végzettjeink magas arányban folytatják tanulmányaikat a közgazdasági, illetve bölcsészeti szakokon is, amihez jó alapokat kapnak mind a közgazdasági, mind pedig az idegen nyelvi képzés terén.

Végzős diákjainknak sok sikert kívánunk az érettségi vizsgákhoz és a további tanulmányaikhoz!

Galéria
gallery-image-1
gallery-image-2
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Ezer új állás jöhet létre az iskolai konyhákban

Pellegrini Amerikába látogat, Donald Trump fogadja a Fehér Házban

Az átalakulások nagy mestere

VIDEÓ: 140 km/órával előzgetett Budapesten, és az egészet Facebookon élőben közvetítette

GALÉRIA: Kim Dzsong Un megérkezett Vlagyivosztokba, és nagyon boldog

Hiányzott a vezéregyéniség 
a komáromi kosarasoknál

Legfrissebb galériák
Olvasta már?