Sorsok a VASÁRNAPBAN: Egy fiatal drogfüggő vallomása

Jani csallóközi fiatal, stramm srác. Huszonkét évével ottjártamkor ő volt a nagykeszi Reménység újraszocializáló központ legfiatalabb lakója. 16 éves kora óta kemény kábítószeres.
ÚJ SZÓ ONLINE

2019. június 10. 16:00

- Somogyi Tibor felvétele

Nyolcéves koráig a Pozsonyhoz tartozó Dévényújfalun élt, akkor elköltözött a család, mivel az anyukát előléptették. A kábítószer-problémák miatt egyetemi tanulmányait is kénytelen volt félbeszakítani – legutóbb politológiát és vidékfejlesztést tanult. „Elsős gimnazista voltam, amikor a téli szünet előtt egy nappal kipróbáltam a marihuánát. Először hetente, majd mindennap, utána meg naponta többször is fogyasztottam. Részben kíváncsiságból próbáltam ki a drogot, vonzott az ismeretlen. No meg a külső nyomás is megtette a magáét.” A jóképű fiú mély lélegzetet vesz, mielőtt folytatja. Erőtlen a hangja, tele van letargiával, halkan beszél, pedig belemenős srácnak tűnik. A látszat csal.

Miért próbálta ki? Mit érzett? Mit vettek mindebből észre a szülei? Miért döntött a változás mellett? Mi mindenen ment keresztül? Ki miatt döntött a változás mellett? Mi mindent próbált ki? Mi lett a sorsa? Mire számíthat?

Ezekre a kérdésekre is mind választ kapnak, ha a már megvásárolható Vasárnapban elolvassák Urbán Klára interjúját.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Nagy port kavart Orbán levele

Remišová és négy másik képviselő elhagyja az OĽaNO-t

Čaputová akkor nevez ki új alkotmánybírókat, ha meglesz a hat jelölt

Minden hangszeren játszanak: futballisták a mikrofon mögött

Szlovák juhtúró magyar tejből

Frissítve

Újságírók megfigyelésével kapcsolatban razziázik a NAKA

Legfrissebb galériák
Olvasta már?