Sorsok a VASÁRNAPBAN: Egy fiatal drogfüggő vallomása

Jani csallóközi fiatal, stramm srác. Huszonkét évével ottjártamkor ő volt a nagykeszi Reménység újraszocializáló központ legfiatalabb lakója. 16 éves kora óta kemény kábítószeres.
ÚJ SZÓ ONLINE

2019. június 10. 16:00

- Somogyi Tibor felvétele

Nyolcéves koráig a Pozsonyhoz tartozó Dévényújfalun élt, akkor elköltözött a család, mivel az anyukát előléptették. A kábítószer-problémák miatt egyetemi tanulmányait is kénytelen volt félbeszakítani – legutóbb politológiát és vidékfejlesztést tanult. „Elsős gimnazista voltam, amikor a téli szünet előtt egy nappal kipróbáltam a marihuánát. Először hetente, majd mindennap, utána meg naponta többször is fogyasztottam. Részben kíváncsiságból próbáltam ki a drogot, vonzott az ismeretlen. No meg a külső nyomás is megtette a magáét.” A jóképű fiú mély lélegzetet vesz, mielőtt folytatja. Erőtlen a hangja, tele van letargiával, halkan beszél, pedig belemenős srácnak tűnik. A látszat csal.

Miért próbálta ki? Mit érzett? Mit vettek mindebből észre a szülei? Miért döntött a változás mellett? Mi mindenen ment keresztül? Ki miatt döntött a változás mellett? Mi mindent próbált ki? Mi lett a sorsa? Mire számíthat?

Ezekre a kérdésekre is mind választ kapnak, ha a már megvásárolható Vasárnapban elolvassák Urbán Klára interjúját.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Továbbra sincs megegyezés az MKP és a Híd között

Frissítve

Hetekig is eltarthat a Tátrában rekedt barlangászok mentése

VIDEÓ: Puskás-díj - Zsóri Dániel gólja is a jelöltek között

Tizenhat fiatalkorú volt a Párkányban elfogott illegális bevándorlók között

Anya csak egy van, de bízhatunk benne?

Rolls-Royce Dawn: a várt pirkadat

Legfrissebb galériák
Olvasta már?