Részeges hétfő a Dunán

Ahogy a hajó motorja felberregett, a zenekar is rázendített. Az utasok se kérették magukat, mire a hajó kifordult a nyílt vízre, már javában ropták a táncparketten, meg mindenütt. Megnyíltak a hűtőládák, előkerültek a szendvicsek, a boros- és pálinkásüvegek. Csak mi, szőgyéniek bámultuk elképedve ezt a semmiből kerekedett fergeteges partit.
ÚJ SZÓ ONLINE

2017. szeptember 8. 02:26

Hogy kerültünk a hajóra? Egyik magyarországi testvértelepülésünk, Dunabogdány meghívásának tettünk eleget. Hajókirándulásra invitáltak, nem mindennapi hagyományukról azonban mit se tudtunk.

– E hajókázás a Szent Donát-napi búcsúhoz kapcsolódik – avat be a tradíció történetébe a zenekar egyik tagja, a dunabogdányi kultúrház igazgatója, Liebhart András. A szokás 70-80 évre nyúlik vissza, amikor pár módosabb család úgy döntött, hogy a búcsút követő hétfőn hajóra száll, és Esztergomba megy. Az évek során újabb családok csatlakoztak hozzájuk. Mi már abban nőttünk fel, hogy Dunabogdányban a búcsút követő hétfőn vajmi kevesen mentek dolgozni. Blau Montagot tartottunk, amit leginkább részeges hétfőnek fordíthatnánk. Aki felfért, hajóra szállt, és Esztergomba ment, hogy ott három órát eltöltve újra hajóra szálljon hazafelé. Ilyenkor legtöbben a bazilikát látogatják meg, de a vidám, mulatozós hajóút az igazi vonzerő. Az utóbbi időben olyan nagy iránta az érdeklődés, hogy az önkormányzat már két utat is szervez. Pénteken 330-an mentek hajóval Budapestre, most pedig 280-an Esztergomba.

Mi, visszafogottságunkról ismert szőgyéniek nemigen tudtuk felvenni azt a fordulatszámot, melyen a buli pörgött, de jó volt látni, hogy mások milyen felszabadultan, mindenről megfeledkezve vigadnak. Mert búcsú volt, ment a hajó, és nyár van!

 

 

 

Önnek ajánljuk

Bugár: Úgy döntöttem, Érsek lesz a listavezető

Újabb női holttestet találtak Pozsonyban, de a rendőrség szerint nincs sorozatgyilkos a városban

Dzsudzsákról, Hamšíkról, Hapalról és Bénesről

Kocsmafilozófia haladóknak

Vegyük komolyan a szűrést!

A Szkripal-ügyhöz lehet köze a Jaroslav Naď ellen indított eljárásnak

Legfrissebb galériák
Olvasta már?

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!