Rendrakás

Ha otthon nem érzed magad jól, s úgy gondolod, tenni kellene valamit életed javításáért, de az elhatározás után egy láthatatlan erő visszahúz, nézz kicsit körül a lakásodban. Valószínűleg olyan térben mozogsz, amely láthatatlanul megcsapolja az életerődet. A nyugalom megteremtése nem a bonyolult dolgokkal kezdődik. Elég rendet tenni közvetlen környezetedben, s a többi változás sokkal könnyebben indul majd el az életedben.
Koller Péter

2019. május 16. 09:45

Ha megteszed az első lépéseket, egyre inkább visszanyered azt az erőt, amelyet életed más területeinek rendbetételére fordíthatsz. A következő gondolatok segítenek visszahozni életedbe a nyugalmat, s már holnaptól jobbra fordulhatnak a dolgaid.

A lakásod a legfőbb hely, amely feltölt, vagy levertté tesz. Mivel minden embernek korlátozott az élettere, nem mindegy, hogy mi kap benne helyet. Lehetnek benne olyan dolgok, amelyek téged szolgálnak, és olyanok, amelyek akár láthatatlanul is rombolják az életkedved. Márpedig az otthonod az, ahol küszködés helyett jól kellene érezned magad. Hol, ha nem ott?

Első dolgod tehát, hogy ami útban van, és időről időre belebotlasz, távolítsd el! Hajlamosak vagyunk hosszú ideig őrizgetni olyan kacatokat, amelyek nagy valószínűséggel sosem fogunk használni. Ami nem kell, attól szabadulj meg! Egy tárgy haszontalanságát az mutatja, hogy már legalább háromszor volt útban úgy, hogy nem volt rá szükséged.

Életed átalakítását kezdd ezzel az egyszerű dologgal! A jövő héten újabb ötletet adunk, mivel folytathatod.

A teljes írás a nyomtatott Vasárnapban jelent meg!

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

A pedagógusok mindössze 4,5%-a gondolja úgy, hogy megbecsülik a munkáját

Komoly gondot okoz a munkaerőhiány a mezőgazdaságnak

Határon billeg a Híd, az MKP és Kiska új pártja a legújabb felmérés szerint

Miloš Zeman cseh elnök Prágában fogadta Zuzana Čaputovát

Sose volt még ennyi menekült a világon

Ami Oroszországban történik, az nem marad ott

Legfrissebb galériák
Olvasta már?