Régi szerelmek hagyatékai

Abszurd, mégis gyakori, hogy az emberek az otthonukban halmoznak fel olyan tárgyakat, amelyek egykori szerelmekhez kapcsolódnak. Régi ruhák, közös tárgyak vagy akár polcon „felejtett” közös fényképek vasmacskaként rögzítenek a múlt történéseihez, és nem engednek tovább lépni.
Koller Péter

2019. június 16. 09:15

Minden alkalommal, amikor ezekre a tárgyakra pillantunk, gondolatban elhagyjuk a jelenünket, és olyan ábrándok kerítenek hatalmukba, amelyek egy nem létező világot idéznek fel. Amíg a múltunkon merengve múlatjuk időnket, kevesebb erőnk lesz a jelen kihívásait megoldani, észrevenni a körülöttünk levő csodákat. A megőrzött kacatok magukban hordozzák a fájdalom lenyomatát, amelyek feleslegesen szívják el életerőnket.

Természetesen a tisztelet, a másik irányába táplált érzések olykor nehézzé teszik az elválást, de a múlt lezárása mindenképpen szükséges a sikeres továbblépéshez. A látható helyen hagyott emlékek akadályozzák az új energiák beáramlását, akár az új szerelem eljövetelét. Ha egy tárgy a múltadhoz köt, a jobb jövő nehezen érkezhet el.

Tégy rendet életednek ezen a területén is. Ha az emlékektől teljesen nem tudsz is megszabadulni, a tárgyakat vidd ki életteredből. Ez a rendrakás lehet egy búcsúszertartás, amelyben hálát adsz a múlt minden ajándékáért, és kinyitod szíved a szebb jövőd felé.

Ha ezt megteszed, napról napra több erőd marad saját magadra, kevesebb rossz gondolat kerít hatalmába, és fellélegzel. Az eddig szomorkodásra pazarolt idődet pedig a boldogság megteremtésére használhatod.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

GALÉRIA: Visszatért Szepsibe a holokauszttúlélő

Magyarország–Spanyolország vb-elődöntő

Az alkalmazottak több mint harmada akar munkahelyet váltani, és jók az esélyeik

Tűzoltóakció a pozsonyi Lafranconi hídon, lezárták a D1-est

1,1 millió betegbiztosítási járadékot fizetett ki a Szociális Biztosító

WWF: hétfőre elfogynak a Föld éves erőforrásai

Legfrissebb galériák
Olvasta már?