Rácz Kati: Búcsú Cserháti Zsuzsától

A nemrég elhunyt énekesnő Cserháti Zsuzsa barátnője, Rácz Kati, egy búcsúlemezt készített, amire Cserháti Zsuzsa legszebb válogatásdalait énekelte fel. Egy énekesnő nem is búcsúzhatna másképp egy másik énekesnőtől, mint énekelve.
Vasárnap

2003. november 28. 02:00

breaking
A nemrég elhunyt énekesnő Cserháti Zsuzsa barátnője, Rácz Kati, egy búcsúlemezt készített, amire Cserháti Zsuzsa legszebb válogatásdalait énekelte fel. Egy énekesnő nem is búcsúzhatna másképp egy másik énekesnőtől, mint énekelve. Rácz Kati számára Cserháti Zsuzsa volt és lesz is mindig a legjobb énekesnő. Rátz Kati huszonöt évet szerepelt Budapest mulatóiban, miközben mindössze egyetlen lemeze készült. A közelmúltban a világhírű Boney M. együttessel lépett fel egy műsorban. Az együttes tagjai miután végighallgatták Rácz Kati műsorát úgy nyilatkoztak, hogy nekik jobban tetszett, mint Tina Turner. Cserháti Zsuzsa és Rácz Kati négy évig öltöztek együtt a Moulin Rouge-ban. Történt egyszer, hogy az egész lokált egy áramszünet miatt váratlan sötétség borította be. A zavarodott csöndet hirtelen Cserháti átható kiáltása törte meg: „Kapcsoljátok már fel a villanyt, mert nem találom Rácz Kati nyakát!” Ismerve a két művész bámulatos temperamentumát ez a mondat kellően félreérthetően hangzott, holott csak öltözködés közben érte őket az áramkimaradás. A Firestarter Music Managementje, miután felmerült az ötlet egy búcsúlemez elkészítésére, 2003 augusztusában megkereste Rácz Katit, aki a felkérésre azonnal igent mondott, és másnap már el is kezdődhetett a közös munka. A felvételek szomorú hangulatban készültek, Kati a barátnője elvesztése miatt érzett fájdalmát is beleénekelte a dalokba. Sokat készült a stúdiómunkára, gyűjtötte az erőt és rengeteget gyakorolt, hogy a legjobbat tudja kihozni magából. Már a felvételek alatt bebizonyosodott, hogy Rácz Kati volt a legjobb választás a búcsúlemez elkészítésére. A dalok egy új hangzásvilágot kaptak, amihez a zenei alapokat Czomba Imre készítette, aki a sokéves közös munka után igazán ráérzett Kati zenei világára. Már a stúdiómunka alatt is rengeteg pozitív visszajelzést kaptunk, és sokan csodálkoztak, hogy egy ilyen különleges hangú énekesnőnek – mint Rácz Kati – ezidáig miért nem jutott kellő elismerés. Az albumon Cserháti Zsuzsa legszebb dalai csendülnek fel. A Fáj még, de túl kell, hogy éljem és a Különös szilveszter című dalokban érvényesülhetett leginkább Kati erőteljes, érces hangja. Az albumra készült egy búcsúdal is Itt vagy még címmel, ami Kati hangjához és egyéniségéhez íródott. A dal szép szöveggel és gyönyörű dzsesszes-lírai alapokkal adózik Cserháti Zsuzsa emlékének. A búcsúlemez tiszteletadás egy olyan művésznek, akit egy ország méltán imádott, akit tehetségéért egy világ hordhatott volna a tenyerén. Egy olyan rendhagyó emlékkönyv, melybe a barátnő, a művészkolléga, Rácz Kati hangja írja be az utolsó üzenetet. Az albumot december 14-én 9.30-kor a Pátria Rádió is bemutatja.
Önnek ajánljuk
A Moszkvában dumáló Danko körmére néz a külügyi bizottság
Frissítve

Danko is telefonálgatott Zsuzsovával

hivatal

Dunaszerdahely: a héten költözik az idegenrendészet

drogfogás

Óriási drogfogás Dunaszerdahely mellett

Izsa

Kézműves seregszemle Izsán

Rybáriková

Rybárikovával a Fed-kupa döntőjéért

danko

HANGFELVÉTEL: Így szextelefonált Danko Zsuzsovával

Legfrissebb galériák
Olvasta már?

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.