Profi céggel költözni

Ha költözésről van szó, a legtöbb emberben felmerül a kérdés, hogy vajon megéri-e és szükséges-e költöztetőket hívni a csomagoláshoz, rakodáshoz, szállításhoz. Átnézve a feladatok listáját és látva a szállítandó bútorok, tárgyak, személyes holmi mennyiségét, mindenki mag döntheti el, előnyös-e profikra bízni a munkát.
Vasárnap

2019. szeptember 12. 09:45

Vegyük figyelembe!

Egy költöztetéssel foglalkozó cég számára minden rendelkezésre áll, amire szükség van a zökkenőmentes lebonyolításhoz. Szakemberei váratlan helyzetekre is fel vannak készülve, és rövid időn belül meg tudják őket oldani, így nem tolódhat ki a rakodás/szállítás ideje. Ha mi magunk nem vagyunk tapasztaltak ezen a téren, az előre nem látott nehézségek elbizonytalaníthatnak bennünket, és előfordulhat, hogy valamelyik döntésünk minden fáradozásunk ellenére is akadályokat gördít elénk.

Ha a szállításba, rakodásba átgondolatlanul vágunk bele, bútoraink, tárgyaink sérülést szenvedhetnek. A költöztető cég emberei viszont ismerik azokat a technikákat, praktikákat, amelyekkel a nehezebb bútorokat, eszközöket is biztonságosan lehet mozgatni, akár egyedül is. A cég ráadásul megfelelő járművel is rendelkezik, amellyel szinte minden egyszerre elvihető. Személygépkocsival rendkívül időigényes és drága minden nagyobb tárgyat egyenként szállítani, ráadásul a legnagyobb bútordarabok számára így is, úgy is tehergépkocsit kell biztosítani.

Stressz és idegeskedés nélkül

A költözés izgalmas dolog, tele újdonsággal és lehetőségekkel, azonban a változásokhoz nemegyszer akadályokat is le kell küzdeni. Ha megfelelő céget választunk, nem kell a nehézségek miatt aggódnunk.

Megállapodás előtt jó, ha a vállalat szakembere szemrevételezi a helyszínt, és csak azután tesz komoly ajánlatot. A jó költöztető szem előtt tartja kéréseinket, a csomagolást rendszerben végzi, és mindent a kijelölt helyiségekben rak ki. Nekünk már csak az a teendőnk, hogy kicsomagoljunk, s mindent az új helyére rakjunk. Egyes cégek megegyezés szerint be- és ki is csomagolnak, szét- és össze is szerelnek.

Így készüljünk fel rá

Bizonyos teendőket abban az esetben is célszerű már néhány héttel korábban elvégezni, ha a költözést profikra bízzuk.

1. A céget idejében – hetekkel korábban – ajánlatos kiválasztani, és a kitűzött napra le kell foglalni.

2. Ezzel párhuzamosan lássunk hozzá a csomagoláshoz. Először azokat a használati tárgyakat és ruhákat rakjuk dobozba, amelyekre a költözésig már nem lesz szükségünk.

3. Mindazt, ami még aznap is nélkülözhetetlen lesz – például a tisztálkodási eszközöket –, s az addig szükséges ruházatot hagyjuk a végére.

A csomagolás, mint már írtunk róla, tartós anyagok használatával történjen, a nehezebb dobozokat erősítsük meg kartonlappal és szalagragasztóval, a zsákokat ne terheljük túl, nehogy szétszakadjanak.

4. A költözés napja előtt következhet a bútorok szétszerelése. Ha ezt is a cég embereire bízzuk, számolni kell azzal, hogy a költöztetés órákkal meghosszabbodik.

5. A végén ellenőrizzük, hogy a cég mindent az előzetes egyezség szerint végzett-e, a bútorok, dobozok, zsákok a megfelelő helyiségekbe kerültek-e, s nem ért-e kár bennünket, csak utána írjuk alá az elismervényt (protokol o ukončení sťahovania).

Hétköznap vagy hétvégén?

Mindegyik időpontnak megvannak a maga előnyei és hátrányai. Érdemes mindent mérlegelni, és aszerint dönteni, hogy melyik éri meg leginkább.

Hétköznap: Azért is előnyös, mert napközben kevesebben vannak otthon, városiak esetében a lakóépületben. A kirakodás, a bútorok cipelése és az új lakásba történő berakodás útjában nem állnak a hétvégéjüket otthon töltő szomszédok, és szabad parkolóhelyet is valószínűleg könnyebben találhatunk.

Hátrány, hogy a kisebb munkákhoz nem tudjuk igénybe venni az ismerősök segítségét, mert ők is dolgoznak. Az utakon pedig nagyobb a forgalom.

Hétvégén: Előnyei közé tartozik, hogy elhívhatjuk a barátokat is segíteni. Nekünk sem kell szabadságot kivennünk, ellenben a szabadidőnket áldozzuk fel a költözésre. Számolni kell azzal, hogy sok cég hétvégi felárral dolgozik, így esetenként magasabb díjat kell fizetni. A legtöbben ilyenkor költöznek, tehát jó előre le kell foglalnunk az időpontot. Munkaszüneti napon a városokban nehezebb szabad parkolóhelyet biztosítani a költöztető cég autójának, erről is jó előre gondoskodni kell.

Forrás: h-trans, expres, movingservice

A teljes írás a VasárnapHáztartás mellékletben jelent meg!

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Két gólt rúgott a ráadásban, így verte a Besiktast a Slovan az EL-ben

Barcelonában bravúros döntetlennel rajtolt a Ferencváros

Ötéves kislányt gázoltak el Nagymihályban

Mondák, legendák és régi történetek egy zárt közösségből

Egy kutatócsoport szerint lehetséges felére csökkenteni az üvegházhatású gázkibocsátást 2030-ra

Tizennégy ország íjászai versenyeznek Marcelházán

Legfrissebb galériák
Olvasta már?