Mit kezdj a régi sérelmekkel?

A régi sérelmek leginkább két helyen tudnak mérgezni: a családi és a baráti kapcsolatokban. Néhányan előszeretettel dédelgetik az embertársaiktól elszenvedett vélt vagy valódi bántalmakat. Vannak, akik évek múltán is olyan eseteket emlegetnek fel, amelyek talán feledésbe is merültek már.
Koller Péter

2019. szeptember 5. 10:00

A régi sebek feltépése sem a békét, sem az emberi kapcsolatok harmóniáját nem hozza el. A múltban való vájkálás a nem létező konfliktusokat hozza vissza a mindennapokba. Ennek következményei pedig olyan kiújult harcok, amelyekre semmi szükségünk.

Egyeseknek mégis kedvelt elfoglaltságuk a régmúlt rossz dolgainak felemlegetése. Ha baráti kapcsolatokat mérgezünk vele, meg is szakadhatnak. Az emberek azért töltik szívesen egymással az időt, hogy magasabb szintre emeljék kapcsolatukat.

A rokonsággal nem ilyen könnyű szakítani. Ha ezeket a kapcsolatokat mérgezzük a múltban való vájkálással, senki nem tud menekülni. Gyakran egész életen át tartó háború lehet a rossz emlékek felidézésének következménye.

A múlt sérelmei oda valók, ahol keletkeztek: a múltba. Ha valaki egykor nem az elképzeléseink szerint viselkedett, már nem tehetünk ellene. Amin változtathatunk, az az egymáshoz való mostani viszonyunk. Ha valaki javítani szeretné kapcsolatát veled, dönthetsz úgy, hogy nem teszed tönkre a múlt sebeinek feltépésével.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Két gólt rúgott a ráadásban, így verte a Besiktast a Slovan az EL-ben

Barcelonában bravúros döntetlennel rajtolt a Ferencváros

Ötéves kislányt gázoltak el Nagymihályban

Mondák, legendák és régi történetek egy zárt közösségből

Egy kutatócsoport szerint lehetséges felére csökkenteni az üvegházhatású gázkibocsátást 2030-ra

Tizennégy ország íjászai versenyeznek Marcelházán

Legfrissebb galériák
Olvasta már?