Mit jelent Olvasóinknak a Vasárnap?

Amióta olvasni tudok, olvasom a Vasárnapot (azelőtt Vasárnapi Új Szó). Több szempontból is szívemhez nőtt a lap, többek között a Vasárnapi Új Szó Gyermekvilág rovatában jelent meg első kis tudósításom, ha jól emlékszem, 1976-ban, hetedikes koromban.

2018. október 11. 10:54

- Képarchívum

Egy rövidke kis tudósítás volt egy kirándulásról, de amikor megláttam az újságban a cikkemet, akkora boldogság fogott el, hogy na... Ezután havi rendszerességgel küldtem kisebb-nagyobb írásokat. A rovat akkori főszerkesztője, Hajdú András bátorított, biztatgatott. Én meg csak írtam.

Jelenleg Ausztriában dolgozom idősgondozóként, 11 éve, ami annyit jelent, hogy két hét külföld, két hét otthon. A legszörnyűbb, amikor külföldön vagyok, hogy az interneten keresztül olvasom, megjelent a Vasárnap legújabb száma. Alig várom, hogy hazamenjek. Tudom, kicsit fura, de amikor két hét után hazamegyek, eszem valamit, és utána jön rögtön a VASÁRNAP! A párom az összes egyéb újsággal együtt odakészíti nekem az asztalra a Vasárnapo(ka)t is. Ilyenkor addig nem nyugszom, amíg végig nem olvasom a lapot. Hogy mit jelent nekem a Vasárnap? Az otthonomat (főleg, mióta külföldön dolgozom), a családot és valami bizsergető érzést, ahogy belelapozok az újságba. Lehet, hogy kissé régimódinak tartanak majd néhányan, de nekem a mai modern világban is szükségem van a nyomtatott sajtóra, és első helyen a Vasárnap áll. A Vasárnapi Új Szó megjelenése óta előfizetői vagyunk.

Prachár Zalezsák Kornélia, Gúta

*

Ha nincs, akkor már hiányzik, számunkra családtag. El tudnám olvasni a számítógépen is, de jó érzés kézbe venni, így olyan személyes a kapcsolat. Kivihetjük magunkkal a kertbe, mindig találunk benne érdekes személyekről cikkeket, jó, ha az ember olyan dolgokról tud olvasni, amik minket is érintenek. Főleg olyan írások érdekelnek, amelyek a szlovákiai magyarságról, rólunk szólnak. Vannak olyan cikkek is, melyek informálnak azokról a dologról, amik a mindennapi tevékenységünkhöz kellenek, például a törvények változásáról. Jó, hogy ebbe kapaszkodunk, ha valamire szükségünk van, sok mindent megtalálunk benne, a tv-műsorait is szeretjük nézegetni.

Hereng József és családja, Párkány

*

Szinte hihetetlen, hogy már 50 éves a Vasárnap. És mi is már ennyi ideje olvassuk. A legelső szám megjelenésétől. Anyukám rendelte meg, még a lány koromban, azóta figyelemmel kísérjük. Ahogy férjhez mentem, és különköltöztünk, azonnal én is megrendeltem. Nagy érdeklődéssel várjuk a napot, amikor meghozza a kézbesítő. Mindig van benne olyan érdekesség, ami megfog bennünket. Én imádom az ételrecepteket, amiket sorra ki is próbálok, és igyekszem sok jó saját receptet is megosztani az olvasókkal. Anyukámnak, aki már betöltötte a 93. életévét, kedden reggel ez az első: behoztad a Vasárnapot? Minden kézimunkát kipróbál, horgol. Ő is szereti az érdekes írásokat. Imádjuk ezt a lapot, a Vasárnapot, az egész család. További sok sikert kívánunk a munkájukhoz!

Jancsó Ilona, Keszegfalva

*

A Vasárnap hetilapot sok éve vásárolom és olvasom, valamikor a múlt század 70/80-as éveinek derekától, főleg a magyar rádió- és tv-programok miatt. Eleinte nem rendszeresen, aztán a későbbiekben hetente, így a feleségemmel a Vasárnap nagyon régi olvasója vagyok.

Tartalma sokszínű, nehéz valamit kiemelni, színvonalas, olyan családias, szóval megfelel az érdeklődésemnek. Az érdeklődési területeim a történelem, a kultúra, a sport, turisztika, kertészet, gasztronómia, a politika, az emberek mindennapi élete stb., ezekből mindig van valami érdekes a lapban. Nagyon tetszetősek a különböző mellékletek is, amelyek maradjanak meg továbbra is, sőt lehetne belőlük több.

Kívánok a Vasárnap szerkesztőségnek, az összes munkatársnak elsősorban jó egészséget, aztán kitartást, sok türelmet és szerencsét is mind a magánéletben, mind a Vasárnapunk kiadásában.

Buday Ernő, Kassa

*

A Vasárnap nagyon jó újság, tájékoztató, összefogja a magyarokat. Az ember megtalálja benne, amit épp keres. Remek riportok, cikkek, minden témában. Remélem, továbbra is marad a színvonal.

Bori Márta, Érsekújvár

 

Nekem a VASÁRNAP nagyon kedves ismerősöm. Hetente jön hozzám, mindig türelmetlenül várom. Illatozó tea mellett értesülök sok érdekességről, tanulságos dolgokról, bár néha bosszankodunk, mik is vannak régiónkban. Szomorkodunk is, ha olyan téma jön elő. Idegen városokat, tájakat látogatunk meg gondolatban..., én nagyon örülök, mert tudom, betegségem már nem enged meg nekem ilyesmit. Hangulatos, szép perceket töltünk együtt, mindig csodálkozom, milyen tájékozott, széles látókörű. Tudom, nem igazán könnyű ám neki: harcolnia kell magáért bizony sokszor. De nem panaszkodik... teszi a dolgát.

Köszönöm az Égieknek, hogy ilyen ismerősöm van, fogadják Önök is szívesen látott vendégként otthonukban!

Izsák Ildikó VASÁRNAP-előfizető, Komárom

 

Összeállította Ázsoth Réka

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Orvoshiány van, ám a külföldi nem kell

Sokkoló: hibásan elvégzett vérátömlesztés miatt halt meg egy beteg a kassai kórházban

A lakosság csaknem fele egyáltalán nem spórol

Jóváhagyták a pozsonyi körgyűrű képviselői ellenérzését

Grendel Gábor nem igazol át Kiska pártjába

Másfél kilós aranyrögöt talált egy ausztrál hobbikutató

Legfrissebb galériák
Olvasta már?