Mit gondolnak rólad

Sokan szeretnék tudni, mit gondolnak róluk más emberek. Az alábbi útmutatást semmiképpen se vedd általánosan érvényes igazságnak, de azért az esetek jó részében megbízhatóan működik. Nem kell hozzá pszichológiáról és testbeszédről sem tanulni, mégis pillanatok alatt képet kaphatunk arról, mi egy adott ember véleménye rólunk.
Koller Péter

2019. március 17. 09:15

Mielőtt elkezdenéd elemezni a környezetedet, érdemes elgondolkodnod azon is, miért tartod fontosnak másnak a véleményét. Ahány ember, annyi különböző ok bújhat meg a háttérben. Egyesek a gonosz tetteiket próbálják igazolni vagy jótettként feltüntetni azzal, hogy mások pozitív véleményét keresik hozzá. Természetesen a gonoszságot semmilyen külső elismerés nem teheti semmissé, mi mégis előszeretettel keresünk mentségeket. Vannak, akik önbizalmuk támogatásáért keresik mások elismerését, s olyanok is, akik a felelősségvállalás terhe alól szeretnének kibújni azzal, hogy mások véleményét próbálják kipuhatolni.

Az biztos, hogy a legtöbben szívesen fürkészik, milyen véleménnyel vannak róluk az emberek. Mielőtt azonban bárkit megkérdeznél, elegendő feltenni magadnak egy egyszerű kérdést és őszintén, szépítés nélkül válaszolni rá. Mi a véleményed arról, akinek a véleményére kíváncsi vagy? Sokszor ugyanis az emberek hasonlóan vélekednek egymásról. Akit elítélsz, az valószínűleg téged is elítél valamiért. Akit elismersz, az rólad is elismerően vélekedik. Kapcsolataink a kölcsönösségen alapulnak, így jó eséllyel alapozhatsz saját megérzéseidre.

A teljes írás a nyomtatott Vasárnapban jelent meg!

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Oszlopnak ütközött egy szlovákiai turistabusz Budapesten

VIDEÓ: centikkel kerülték el a hegyről lezúduló sziklák az autót

Tragikus baleset a Dunaszerdahelyi járásban: egy férfi meghalt, egy nő súlyosan megsérült

Istentisztelet közben szakadt le egy templom teteje, többen meghaltak

Trump: a Mueller-jelentés egyes megállapításai "marhaságok"

Mentőhelikopter szállította kórházba a motorost

Legfrissebb galériák
Olvasta már?