Mire figyelsz?

Van egy titok, amely azt befolyásolja, mekkora nyugalomban töltjük mindennapjainkat. Ez az apróság határozza meg azt is, hogyan jövünk ki más emberekkel, és mennyit dühöngünk egyedül.
Koller Péter

2019. január 20. 09:15

Figyelmünk összpontosítása az, ami hangulatunkat leginkább befolyásolja. Biztosan találkoztál már olyanokkal, akik nagyrészt rossz dolgokra koncentrálnak. Az ösztönösen rosszkedvű emberek a körülöttük levő történésekben és emberekben legfőképp a gonoszságot veszik észre, s azt is erősítik. Aki nem figyel kellőképpen az ilyen berögződéseire, értetlenül csodálkozhat, miért veszi körül annyi rosszakaró és komor ember.

A világot figyelmünk teszi olyanná, amilyennek érzékeljük. Ez nem az jelenti, hogy mindenben görcsösen csak a jót kell látnunk. Az azonban rajtunk múlik, mennyire összpontosítunk a rosszra. Vannak emberek, akik más emberek tetteiben ösztönösen a gonoszságot látják. Ha ez időnként veled is megtörténik, jusson eszedbe, hogy tévedhetsz.

Barátokról, családtagokról és idegenekről is hajlamosak vagyunk rosszat feltételezni. Ugyanígy képesek vagyunk túlzott figyelmet szentelni embertársaink hibáinak, amelyekből aztán konfliktusokat szítunk. Így megmérgezzük családi és baráti kapcsolatainkat.

Mindenkinek létezik árnyoldala, senki sem kivétel alóla. Hibázunk, tévedünk, és néha bántunk is másokat. Így értelmetlen a nap minden pillanatában erre koncentrálni.

A teljes írás a nyomtatott Vasárnapban jelent meg!

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Frissítve

Általános sztrájkra készülnek az elégedetlen gazdák

Frissítve

Matečná rendkívüli biztonsági intézkedéseket vezet be a lengyel hús miatt

Frissítve

VIDEÓ: A feldühödött gazdák trágyát dobáltak az Agrárkifizető Ügynökség épülete elé

A győzelem küszöbén állva

Veterán versenyző, új motivációval

GALÉRIA: Ezek voltak a legjobb transzparensek a tegnapi tüntetéseken

Legfrissebb galériák
Olvasta már?