Milyen tervei vannak a nyárra?

Kérdésünkre Lantos Borbély Katalin, Tari Annamária, Récsei Noémi és Culka Ottó válaszolt
Vasárnap

2019. június 13. 09:00

Lantos Borbély Katalin, a ForYou énekese

Már csak pár hét maradt az iskolából és az óvodából, úgyhogy a nyarat legjobban a gyerekek várják, ez biztos. A családdal több programot tervezünk, minden évben igyekszünk részt venni a Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség által szervezett Családos cserkésztáborban, amit idén Füleken és környékén tartunk majd, három családdal közösen szervezzük. Általában több mint 150 cserkész vesz részt rajta, egész Szlovákiából. Olyanok, akik valaha fogadalmat tettek, de már azóta családosok. Ezt várjuk a legjobban. A táboron kívül 1-1 napra elmegyünk a Balatonra, idén sátorozást, kempingezést tervezünk. A For You-val a nyári időszak is zsúfolt, rengeteg fesztiválon és falunapon zenélünk majd, például Tardoskedden, a szülőfalumban is adunk idén koncertet. Alig várjuk, hogy saját dalainkat a közönséggel együtt énekelhessük egy-egy eseményen.

d
Fotó: Marian Mancir

Culka Ottó színész

Szinte végig dolgozom a nyáron, aminek most kivételesen nagyon örülök. Remek rendező- és színészkollégákkal van szerencsém együttműködni két független produkcióban, amelyeket szeptemberben mutatunk majd be. Szeretnék ellátogatni a kedvenc zenei fesztiválomra is Trencsénbe, és ha az időm engedi, legalább tíz napig kirándulnék. Visszalátogatnék a szívemhez legközelebb álló Brazíliába, ahol eddig ötször jártam, vagy Délkelet-Ázsia tengerpartjain lazsálok majd, ha sikerül.

ccc

Tari Annamária pszichoanalitikus, a VasárnapLélek munkatársa

Idén nyáron alkotói szabadságra megyek, könyvet írok majd. De gondot fordítok arra – mint minden alkalommal –, hogy érzelmi feltöltődéssel is töltsem az időt. Szakmámban az önismeret és szaktudás, amit nap mint nap használunk a munkánkban, egyet jelent azzal, hogy nem szabad félni a negatív érzelmektől, azok kezelését meg lehet tanulni, sőt muszáj is, mert így lehet aztán elsajátítani a konténerelés képességét, hogy elbírjuk a nehézségeket, és segíteni tudjunk. De ez azt is jelenti, hogy figyelni kell ennek a konténernek a kezelésére, a rekreációra. Ebben segít, ha „tökéletes” napokat élhetek át: ez lassan csordogáló időt jelent, olyan élményekkel, amelyek feltöltenek, sok nevetéssel és olvasással, meg komolyzene hallgatásával. A legmegnyugtatóbb érzés, ha nézhetem a tengert órákig, ahogy a hullámok fodrozódnak, és ahogy a horizonton összeér a víz az éggel.

ta

Récsei Noémi televíziós és rádiós műsorvezető

Igyekszem nem túlszervezni, annyi viszont biztos, hogy ez a nyár a magánéletemben fordulópont lesz. Többet erről nem szeretnék elárulni.

Ezenfelül tervezek egy vízparti nyaralást, aktív feltöltődést, digitális eszközök nélkül. Szeretném idén is megtalálni a módját, hogy erőt merítsek a további aktív hónapokra. Nyári terveim közt szerepel, hogy sort kerítsek az év közbeni, halogatott, félretett dolgokra. Általában a terveim megvalósíthatósága meghaladja a lehetőségeimet, és augusztus végén felocsúdom: túldimenzionáltam a forró hónapokat. Mielőtt rám törne a lelkiismeret-furdalás, még a vakáció beállta előtt rendszerezni fogom a szeptemberi-októberi teendőimet, hogy kizárólag a nyári feladataimra tudjak koncentrálni.

Július és augusztus folyamán a munka sem fog elkerülni, karnyújtásnyira leszek: hol a rádióban, hol a televízióban.

rr
Fotó: Horesnyík Ervin

A teljes írás a Vasárnap Nyári Kalauz mellékletében jelent meg

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Hisz a kacsában úgysincs liszt!

Debrecenbe jöhet az AS Roma

Három oroszt és egy ukránt gyanúsítanak a maláj utasszállító lelövésével

Bíróság elé kell állnia Nicolas Sarkozy volt francia államfőnek

Két kamasz fiú brutálisan megkínzott és meggyilkolt egy 14 éves lányt

Ha újraválasztanak, megtaláljuk a rák ellenszerét - ígéri Trump

Legfrissebb galériák
Olvasta már?