Milyen legyen az adatlap?

Ha eldöntjük, hogy regisztrálunk egy társkereső oldalra, érdemes odafigyelni arra, milyen az adatlapunk. Mert olyan ez, mint amikor az utcán meglátunk valakit. Az első benyomás dönti el, hogy kezdeményez-e a másik fél, vagy sem.
Vasárnap

2020. február 10. 14:52

fd

1. A fotó

Felszínesnek tűnhet, de mégiscsak a fotó, az első pillantás lesz az, ami a profilok sűrűjében megállásra késztetheti a másik felet. Ha semmitmondó, ha kihívó, ha túl átlagos vagy távoli, könnyen továbbkattinthatnak. Természetesen nem kell stúdióban készíttetni, de mindenképp olyan legyen, amelyen az arc jól látszik, szemünket ne takarjuk napszemüveggel, és a photoshopokat meg a filtereket se használjuk. Legyen olyan kép, amely leginkább tükrözi a személyiségünket. A túl merészek is veszélyesek lehetnek, mert rögtön beskatulyáznak: könnyűvérűségre utalhatnak akkor is, ha nem vagyunk olyanok.

2. Hazugságok

Töltsünk ki minden adatot. És mindenhova az igazat írjuk. Annak, ha letagadjuk a korunkat, megváltoztatjuk a nevünket, lakhelyünket, vagy nem valljuk be, hogy szülők vagyunk, sok értelme nincs. Ha találkozóra kerül a sor, ezek úgyis kiderülnek, és akár egy kapcsolat végét is jelenthetik a hazugságok, még azelőtt, hogy komolyra fordulna a dolog. Még a lehetőséget is meggátoljuk a hazugságokkal. Ugyanakkor arra is figyeljünk, hogy néhány személyes adatot (pontos lakcím, munkahely címe, bankszámlaszám, telefonszám) ne adjunk ki, hiszen soha nem tudhatjuk, ki böngészi az oldalunkat.

3. Helyesírás

Figyeljünk a helyesírásra. Nagyon riasztó lehet, amikor valaki alapvető szavakat nem tud helyesen leírni. Az egyszavas válaszokkal is legyünk óvatosak, szép, kerek mondatokkal jellemezzük magunkat, hiszen aki az adatlapunkat nézi, meg szeretne tudni rólunk valamit. Adjuk meg neki. Mutassuk meg humorunkat, a személyiségünket, ne panaszkodjunk, ne az elvárásainkat posztoljuk. Helyette vállaljuk sokszínűségünket, írjunk arról, mi mindent és miért szeretünk csinálni.

4. Klisémentes

Nem vagyok olyan. Ez az egyik leginkább elcsépelt mondat az online társkeresőknél. Két dologra utalhat. Az illető végtelenül prűd, s így messziről elkerülik, vagy hazudik. Mert néhány kedves szó, találkozás után a legtöbben úgyis beadják a derekukat. Ha valóban nem vagyunk olyanok, az a profilunkból, a képünkről kiderül, de néhány levélváltás után is megmutatkozik a személyiség, az, hogy kinek mi a fontos. Kerüljünk más kliséket és elkoptatott, sallangos idézeteket is – ezeket senki sem olvassa végig. Legyen érdekes és rövid, amit magunkról írunk.

5. Frissítés

Ha már egy jó ideje fenn vagyunk a társkeresőn, érdemes frissíteni az adatainkat, fényképünket. Bármennyire jól tartjuk is magunkat, egy 50-es hölgy inkább ne a 40. születésnapján készült tortával pózoljon. Ugyanez a helyzet az uraknál is. Nem kell a többéves, edzőteremben készült képpel csajozni (főleg akkor nem, ha már évek óta nem járunk oda), a nőket nem feltétlenül ez fogja meghódítani. Tehát a lényeg: legyünk inkább mindig aktuálisak, őszinték, frappánsak és lényegre törőek.

A teljes cikk a VasárnapLélek mellékletben jelent meg!

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
beblavý

Parlament: a cirkusz folytatódik, csütörtökre halasztották az ülést

tárlat rimaszombat

A Fő téren az elutasított tárlat

bardos, ersek

Listavezetők vitája az ÚJ SZÓ-stúdióban I.

Mojmír Mamojka

Kočner az Alkotmánybíróságon

OTP

Döntöttek: a ČSOB veszi át az OTP Bank 62 fiókból álló szlovákiai hálózatát

fogorvos

„Közép-európai oktatóközpontot szeretnék Pozsonyban létrehozni”

Legfrissebb galériák
Olvasta már?

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

Új Szó logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.