Megkérdeztük Németh Árpád grafikust

Ő az, akinek a Vasárnap jelenlegi formája köszönhető. Ő az a grafikus, aki a napilap alakú, újságpapíros változatot magazinossá varázsolta, aki megnyerte a kiírt pályázatot.
szabolaci

2018. október 11. 14:51

- Somogyi Tibor felvétele

 

Hogyan emlékszik arra az időszakra?

Akkor grafikusként nemcsak a Vasárnapban, hanem az Új Szóban is dolgoztam. Amikor megszületett a döntés, hogy más alakja lesz a Vasárnapnak, pályázatot írtak ki. Én is készítettem egy tervet, és végül ezt választották. Az akkori főszerkesztővel, Klein Melindával rengeteget dolgoztunk. Jól irányított, ketten nekifogtunk, és megoldottuk. Megszületett a Vasárnap első magazinos változata. Azt gondolom, inkább az ő érdeme ez, ő vezetett, én csak kiviteleztem. Melinda jól megteremtette a körülményeket, hozzászoktatta az újságírókat ahhoz, hogy más terjedelemmel, más szemszögből írjanak, képes magazinhoz illően. Az újságíróknak, a szerkesztőknek és a grafikusoknak is nagy kihívás volt, de sikerült.

 

Mi inspirálta?

Kaptam egy feladatot, és próbáltam jól csinálni, valami újat hozni. Pozitív visszajelzéseket kaptam, ez inspirált, meg azért más magazinok is. Lapozgattuk a konkurens, a magyarországi lapokat. Így fokozatosan kialakult a végleges forma.

 

Hogy tetszik önnek a mostani Vasárnap?

Édesanyám minden héten olvassa, így én is hozzájutok. Beleolvasgatok, a külalak is szép.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Ravasz Ábel szerint előnyös az iskola előtti kötelező óvodalátogatás

Három alkotmánybíró-jelöltet választott meg a parlament

Győztes búcsú a dánok ellen

Csődeljárás Bašternák magánvagyona ellen

Osztálytársai zaklatása miatt ugorhatott ki az ablakon egy 16 éves fiú

SHMÚ: Emelkedik a Duna felső és középső szakaszának vízszintje

Legfrissebb galériák
Olvasta már?