Megbízható szerzőink (a teljesség igénye nélkül)

Benkő Tímea: Állandó külső munkatársunk, az érsekújvári Pázmány Péter Gimnázium tanára. Valamikor a Tanári rovat szerzője volt, jelenleg több rovatunkba is ír: Világ, Bemutatjuk, Tehetségeink stb.
Vasárnap

2018. október 20. 12:00

- Képarchívum


Bolemant Éva: Állandó külső munkatársunk, interjúkat készített, a Napló rovatba írt, jelenleg a VasárnapLélek – a Belső Valóság szerkesztője.

Csepiga Gizella: Állandó külső munkatársunk, a köbölkúti alapiskola pedagógusa Huncutkának segít abban, hogy a gyerekek minden héten izgalmas feladatokat oldhassanak meg.

Koller Péter: Állandó külső munkatársunk, az egykori Mandala rovat szerzője, 2015-től bölcs lelki fröccseit olvashatjuk hétről hétre. Egykor informatikai rovata volt e-sarok címmel, és pénzügyi tanácsokkal is ellátta az olvasókat.

Szabó Jolán: Állandó külső munkatársunk, a bőséges televízióműsor begyűjtéséért felel.

Molnár Miriam: Állandó külső munkatársunk, Világ- és Napló-író, nem mellesleg a Vasárnap New York-i tudósítója.

Puha József: Az éves zenei összefoglalókért felelős rádiós szerzőnk, minden éven a karácsonyi számunkban számol be arról, milyen újdonságok, érdekességek történtek az évben.

Süll Tamás: Református lelkész, párkapcsolati tanácsadó, a VasárnapLélek Hitélet rovatának legrégebbi szerzője.

Perintfalvi Rita: Katolikus teológus, a Hitéletben közli írásait.

Varga Mária: Gyermekpszichológus, nemcsak a Lélekbe, hanem a Vasárnapba is írt családról, gyerekekről elgondolkodtató írásokat.

Dobai Tünde és Dobai Júlia: A VasárnapLélekben megjelent sorozatukban arról számoltak be, hogyan is kell a fekvőbeteg időseket szeretettel gondozni, ápolni.

Tari Annamária: Pszichoanalitikus, a VasárnapLélek legrégebbi szakembere, szerzője.

Bortalos Tóth Iveta: A VasárnapLélek szerzője, leginkább filmajánlóit olvashatják mellékletünkben.

Montorffy Letti: Író, coach, tréner. Nemcsak szakcikkeket közöl a VasárnapLélekben, azt is bemutatja, milyen az, amikor valaki offline lesz.

Molnár Péter: A VasárnapLélek munkatársa, aki egy-egy téma kapcsán megosztja nézeteit az olvasókkal.

Kantner Éva: Iskolapszichológus, témáinkat a gyerekek szemszögéből közelíti meg.

Kovács Zoltán Kovi: Buddhista tanító, a VándorLáss egyik alapítója, ennek szellemében ír a VasárnapLélekbe is.

Szoták Orsolya: Nemcsak a VasárnapLélekbe ír, a Világ rovatban is közöljük utazásairól szóló beszámolóit.

Mayer András: A VasárnapLélek szerzője, a férfiak szemszögéből közelíti meg témáinkat.

Száz Ildikó: Újságíró, riportjait a VasárnapLélekben is olvashatják, de faluriportokat is készített, és övé volt a Testbeszéd rovat.

Kiss Kósa Annamária: A sikeres divattervező a Vasárnap egyik legsikeresebb és minden bizonnyal a legszínesebb rovatának a szerzője. Írásait gyakran illusztrálja a saját ruhamodelljeiről készült fotókkal.

Sedliak Ilona mérnök: A Növényvédelem rovat szakszerzője, aki a kerttel rendelkező olvasókat látja el hónapról hónapra hasznos és fontos tanácsokkal.

Czap Magdolna: A Horgolótű rovat és a Kézimunka melléklet rendszeres szerzője, a kézimunkázó asszonyok kedvence.

Mocsonokyné Vass Laura: A Vassfazék rovatot remek szakácsnője, ételei egyszerű alapanyagokból olyan fortéllyal és ötlettel készülnek, amely megtéveszthetetlenül sajátossá teszi őket.

Nagyné Czirfusz Éva mérnök: Az ételegészségügyi szakértő előbb táplálkozási tanácsadóként volt jelen a Vasárnapban, 2015-től pedig a Kímélő rovat szerzőjeként havonta képes receptekkel jelentkezik.

Takács Irén: A Frisset frissen rovat szerzője – ez a legújabb rovatunk, melynek bizonyára a nyers, vegán étrend követői örülnek a legjobban.

Nagy Zsófia: Receptmellékletünk Zsófia konyhája című rovatában közöljük páratlanul ötletes ételleírásait.

Érsek Szilvia gyermekpszichológus, a MinorityKids munkatársa; Bott Lívia a MinorityKids alapítója, Veress Anita szülésznő, a MinorityKids munkatársa: A Mamaklub szerzői.

Vida Elvira: Dunaszerdahelyi születésű, New York-ban élő munkatársunk, legutóbb délkelet-ázsiai utazásáról olvashattak Világ rovatunkban.

Rozbroy Viktor: 26 héten keresztül jelent meg lapunkban a világutazását bemutató sorozat, ezenkívül más utazásait is bemutatta nekünk.

Durica Katarina: Újságíró, több témában is írt nekünk, folytatásként első regénye is nálunk jelent meg először.

B. Mánya Ágnes: Pedagógus, írásai a Világ és a Napló rovatban jelennek meg. Ivkovič Péter: A veterán autók szerelmese, aki élvezetes írásaival és csodálatos, hangulatos képeivel került be a Vasárnap Veterán rovatába.

Rajczi Emília: Egészségügyi nővér, a Sorsok rovat állandó szerzője, sok elesett segítője.

 

Velünk voltak

Vojtek Katalin: A Vasárnap szerkesztője volt, nyugdíjazása után is szerzőnk maradt, leginkább a História rovatban jelentek meg írásai.

Juhász Dósa János: A Vasárnap szerkesztő-újságírója volt 2004–2006-ban. Kulturális és közéleti témájú írásaival, országos és regionális eseményekről készült riportjaival járult hozzá magazinunk arculatához azokban az években. Egyes kulturális rendezvényekről – pl. Tompa Mihály országos verseny – továbbra is jelennek meg írásai lapunkban. Ma Rimaszombatban dolgozik.

Szemet Edit: A Vasárnap szerkesztője volt, az első Vasárnap-mondatok felkutatója, a sztárok és a lélek ismerője.

Péterfi Szonya: Hosszú évekig írt a Vasárnapba, főleg egészségügyi témájú riportokat, útleírásokat.

Dr. Hadas Katalin pszichológus: 2004-től a Vasárnap gyermekpszichológiai tanácsadó rovatában válaszolt olvasóink kérdéseire.

Homoly Éva mérnök: Az Otthonunk rovat és melléklet építészeti szakszerzője volt (2008–2013), új technikákkal, építőanyagokkal, építési technológiákkal ismertette meg olvasóinkat.

Fucsek Margit kertészmérnök: A szakember 2006-tól több éven keresztül a Zöldövezet szerzője volt.

Tóth Edit: Egy ideig filmismertetőkkel volt jelen a Vasárnapban.

Galo Vilmos: Történész, 2012-ben véget ért sikeres sorozata, A magyar fejedelmek és királyok, mely a mai napig népszerű olvasóink körében.

Kiss Péntek József: Rendező, író, népművelő, tanár, 2013-ban Maszk nélkül címmel rovata volt a Vasárnapban, ahol hazai magyar színjátszókkal beszélgetett.

Putz Vera kozmetikus: Éveken át professzionális, sok esetben házilag is alkalmazható bőrápolási tanácsokkal látta el olvasóinkat, megismertetve őket a legújabb kozmetikai módszerekkel.

Vida Nikoletta: Kreatív hobbioldalak szerzője volt a Háztartás mellékletben; saját kivitelezésű, ötletes munkáinak leírásához a munkamenetet is lefotózta.

Kósa Károly kertépítő mérnök: Néhány évig volt a munkatársunk. Több olvasónknak is tervet készített kertje átépítésére, tanácsokat adott, és saját szakírásokkal gazdagította lapunkat.

Mácsaj Diana: 2004-től 2006-ig a Divat rovat szerzője volt; fiatalos, üde ötleteivel vált népszerűvé.

Héger Rudolf: Sok olvasónknak vált kedvencévé. Több ízben is sikeres szakácsrovattal, páratlanul gazdag ételleírásokkal és mesésen dekorált ételeiről készült remek fotókkal volt jelen a Vasárnapban s receptmellékletünkben. Két szakácskönyvünket is mentorálta.

Boros Anna: Szakácsrovata volt lapunkban, különlegessége a rendhagyó ízvilág volt. A rovatot egyedi ételeinek fényképével illusztrálta.

Anyalai Tóbiás: A Pozsonyban működő mesterszakácsé volt az egyik legsikeresebb rovat lapunkban. Éttermi szintű fogásai, magyaros ízei, újító ötletei tették népszerűvé. Egyik szakácskönyvünket is mentorálta.

Tatai Róbert: A tehetséges fiatal szakács rovatával a modern konyhát hozta közelebb az olvasókhoz, új főzési technikákkal, gasztronómiai kifejezésekkel tágítva konyhai ismereteinket.

Bugár Krisztina: Több mint két éven át készítette receptmellékletünk számára egyedülálló képes receptleírásait, melyeket saját maga álmodott meg. Tavalyi szakácskönyvünk, a Vasárnap az Asztalon 6. az ő receptjeire épült.

 

A legemlékezetesebb Napló-íróink:

Grendel Lajos, Bakács Tibor Settenkedő, Grendel Ágota, Tallósi Béla, Hizsnyai Zoltán, M. Csepécz Szilvia, Hunčík Péter, Bodnár Gyula, Petőcz Kálmán, Molnár Miriam, Bolemant Éva, B. Mánya Ágnes, Liszka József, Fiala Ilona, Lampl Zsuzsa, Hegyi Zsuzsa, Mayer Kitti Hanna, Szabó Ildikó, Varga Bianka, Janković Dóra, Csanda Gábor, Szászi Zoltán, Mucha Attila, Bárdos Kinga, Rizsányi Attila, Nagy Erika, Marosz Diána, Szalay Zoltán, Molnár Tamás esperes, Géresi Róber református püspökhelyettes

 

A legemlékezetesebb fotóriportereink

Lőrincz János, Tóthpál Gyula, Gyökeres György, Méry Gábor, Prikler László, Dömötör Ede, Zuzana Mináčová, Kiss Gábor Gibbó, Talabér Tamás, Szkárossy Zsuzsa, Somogyi Tibor.

 

Emlékezetes szponzoraink

Czap Magdolna: Évek óta csodálatos, gyönyörű horgolásaival, hímes tojásaival ajándékozza meg a Vasárnap olvasóit.

Váji-Nagy Valéria: Könyvekkel, CD-kkel és DVD-kkel ajándékozta meg a Vasárnap olvasóit.

Hunčík Gabriella: Három éven keresztül ajánlotta fel a Vasárnap angyalának fődíját, egy-egy csodálatos, 100 euró értékű saját műalkotást.

Feterik Szilvia: A királyhelmeci Privat Cafe & Restaurant tulajdonosa, a Vasárnap keleti körútjai során évek óta látja vendégül a szerkesztőséget.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Két gólt rúgott a ráadásban, így verte a Besiktast a Slovan az EL-ben

Barcelonában bravúros döntetlennel rajtolt a Ferencváros

Ötéves kislányt gázoltak el Nagymihályban

Mondák, legendák és régi történetek egy zárt közösségből

Egy kutatócsoport szerint lehetséges felére csökkenteni az üvegházhatású gázkibocsátást 2030-ra

Tizennégy ország íjászai versenyeznek Marcelházán

Legfrissebb galériák
Olvasta már?