Még mindig jók

A VH1 a Nirvana Smells Like Teen Spirit-jét nevezte meg az elmúlt negyed évszázad legjobb szerzeményeként. A seattle-i csapat egyértelműen a korszakot meghatározó grunge zászlóshajója volt, és a dal világszerte utat nyitott az underground rockot művelő zenekarok számára.
sysadmin

2003. június 27. 04:00


A VH1 a Nirvana Smells Like Teen Spirit-jét nevezte meg az elmúlt negyed évszázad legjobb szerzeményeként. A seattle-i csapat egyértelműen a korszakot meghatározó grunge zászlóshajója volt, és a dal világszerte utat nyitott az underground rockot művelő zenekarok számára. A nótáról Duff McKagan, a Guns n‘ Roses egykori basszistája is elismerően szólt: „Azt hiszem, annak idején a Teen Spirittel szakadt át az a gát, amely mögött ott tombolt ennek a tiszta és őszinte stílusnak az összes képviselője. Hálásnak kell lennünk, hogy a Nirvana mindezt képes volt elérni“ – mondta.

A második helyre egyébként Michael Jackson klasszikusa, a Billie Jean került, és az első tízben olyan további nagy slágerek találhatók, mint a Lose Yourself Eminemtől, a Like a Virgin Madonnától, a Sweet Child o‘ Mine a Guns n‘ Rosestól, a One a U2-tól, a Run DMC és az Aerosmith Walk This Way-je, a When Doves Cry Prince-től, az I Will Always Love You Whitney Houston-tól, valamint a Police örökzöldje, az Every Breath You Take. *

Önnek ajánljuk

A Huawei telefonjait használóknak egyelőre nincs miért aggódni

Kanada nyerte a tengerentúli derbit, az oroszok a svédeket is legyőzték

Akár két métert is nőhet a világ tengereinek szintje 2100-ra

Konečný az NBÚ új igazgatója

SHMÚ: Emelkedik a Duna felső és középső szakaszának vízszintje

Súlyos baleset történt Kelet-Szlovákiában

Legfrissebb galériák
Olvasta már?