Lelki fröccs: Félek

Amikor kimentél a vízpartra, eléd tárult a természet egyszerűsége. A folyó vize gyengéden, ám megkérdőjelezhetetlen határozottsággal hömpölygött, ugyanúgy, ahogyan emberemlékezet óta teszi. Tiszteletben tartotta a part határait. Néha azért próbára tették egymás türelmét. Olykor a víz próbált uralkodni a békés homokdűnék felett, máskor a part szárazsága gyalogolt be mélyen a folyó féltve őrzött határain túlra. A vége azonban mindig ugyanaz lett. Béke. A víz újra birtokba vette a medrét, a part pedig beérte a neki kijáró területtel.
Koller Péter

2020. március 26. 09:30

lelki

A víz felett elhúzó vadkacsák is részei voltak a horizontig szétterülő nyugalomnak. Nem törődtek a víz és a vízpart viszályaival, és a part mellett rohanó emberek sietségével sem. Nem akartak kiemelkedni a természet rendjéből, nem akartak többek vagy nagyobbak lenni. Mialatt ők tették a dolgukat, a távolban a nap egyre halványuló fénye festette vörösre a párás horizont egy pici szeletét. Furcsa napnyugta volt. A távoli homályban mintha csak egy kerek vörös pacát kentek volna szét egy tejfehér fátyolon.

Minden a legnagyobb rendben volt. Körülötted semmi nem értette, mi az a félelem, amely sötét lepelként borult közéd és a valóság közé. A valóság az, ami van. A természet rendje, a folyó, a vízpart, a vadkacsák és a feljövő, majd lenyugvó nap békessége. Ennek a békés valóságnak vagy része akkor is, ha nehéz időkben eluralkodik rajtad a megfoghatatlan félelem. Amikor ez megtörténik, a gondolataidat elcsendesítve próbáld észrevenni: minden rendben van.

Támogassa az ujszo.com-ot

Nehéz időkben van a legnagyobb szükség gyors, megbízható tájékoztatásra. Jövőnkről, biztonságunkról, egészségünkről csak hiteles információk birtokában dönthetünk. Az ujszo.com ezért dolgozik. A gazdaság megroppanásával ugyanakkor hirdetési bevételeink csökkennek.

Ahhoz, hogy továbbra is fontos információkkal tudjuk segíteni olvasóink döntéseit, nélkülözhetetlen marad a szerkesztőség alapos, összehangolt munkájának fenntartása. Hisszük, hogy most van a legnagyobb szükség ránk.

Ezért kérjük olvasóinkat, ha lehetőségük van rá, támogassák az ujszo.com működését. Számítunk Önökre! Önök is számíthatnak ránk! Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra! Köszönjük.

Támogatom
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
utes

Karanténból táplálkozó erőszak

Marek Krajčí

Krajči elmondta, mikor fog tetőzni a járvány Szlovákiában

Tujvel

A DAC korábbi kapusa otthon érzi magát a Honvédnál

koronavírus

Mutatjuk, honnan vannak az új fertőzöttek

ételkihordás

Párkány: naponta 120 adag ételt szállítanak ki a nyugdíjasoknak

Phu Quoc sziget

Meneküléssel zárult a ázsiai nyaralás

Legfrissebb galériák
Olvasta már?

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

Új Szó logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.