Közülünk valók a VASÁRNAPBAN: Grendel Gábor

Ha létezik a szlovákiai politikában olyan, hogy visszafogott, hűvös elegancia, akkor annak Grendel Gábor a megtestesítője.
Vasárnap

2019. augusztus 12. 17:18

Grendel Gábor - Somogyi Tibor felvétele

Aki a politikai nézeteivel nem ért egyet, annak is el kell ismernie, hogy soha nem személyeskedik, nem demagóg, és nem szokott csak azért beszélni, hogy róla szóljanak a hírek. Ez bizonyára annak is köszönhető, hogy évekig újságíróként dolgozott, így jól tudja, mi az, amit rögtön kipécéz a sajtó, de elsősorban alkati kérdés. Az OĽANO parlamenti képviselőjével a parlamenti nyári szünetben, mégis a parlament melletti étteremben beszélgettünk. Pár méternyire attól a gödörtől, amelyet az Andrej Danko által megálmodott 30 méter magas zászlórúd alapjának ástak.

Mi a véleménye a kezdeményezésről? Miért nem maradt a magyar sajtónál? Milyen volt a TA3 hírcsatornánál? Mit jelent számára a magyar identitás? Miért lett szóvivő? Egy szókimondó, komoly botrányokat feltáró újságíró számára nem visszalépés a szóvivőség? Igaz, hogy Iveta Radičová ajánlatát visszautasította? Miért lépett politikai pályára? Hasznát veszi a politikában annak, hogy újságíró volt? Politikusként egykori újságíró önmagát is másként látja? Miért mondott nemet Andrej Kiskának? Sok igazság van abban a feltételezésben, hogy Szlovákia maffiaállam, ahol minden azon múlik, ki kiről milyen kompromittáló információkkal rendelkezik, és mivel tudja zsarolni? Lehet szlovák pártban magyar kisebbségi politikát folytatni?

Ezekre a kérdésekre is mind választ kapnak, ha a már megvásárolható Vasárnapban elolvassák Vrabec Mária interjúját.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Ki lehet a RegioJet ellenfele Pozsony és Komárom között?

Négy fiatal hunyt el egy frontális ütközés során

SHMÚ: Hétfőn is viharok várhatók csaknem az egész országban

Európai programot!

US Open tenisztorna a tévében

VIDEÓ: Belecsapott a villám Danko zászlórúdjába?

Legfrissebb galériák
Olvasta már?