Kitekintő a VASÁRNAPBAN: Mitől függ, amitől annyi minden függ?

Az átlagember kénytelen-kelletlen megvonja a vállát a töltőállomásnál, és fizet, mert mi mást tehet. Vagy üzemanyagár-befolyásolóvá válhat, ha magára ölti a sárga mellényt?
Vasárnap

2019. január 7. 16:31

Az üzemanyagár mögötti rendszer nem is azért átláthatatlan, mert ne lehetne lebontani tényezőire, hanem egyrészt ezek is folyamatos változást mutatnak, másrészt pedig egy csomó további komponens alakítja ezeket is. Mivel a végső ár pumpánként is változó, talán az is kevéssé tűnik fel, ha a szomszédos országokban gurulunk be a töltőállomásokra és fizetünk valamivel többet vagy kevesebbet a tankolásért, különösen, ha csak egyszeri alkalomról van szó. Bezzeg ha egy üzemanyagár-szempontból szerencsésebb országba csöppenünk, szinte ordít a kérdés: hogyhogy itt akár a felét (se) kérik el az elkocsikázott kilométerekért. De házhoz is jöhet egy olyan változás, amelytől szöget üt az egyszeri tankoló fejébe ennek a kérdésnek a derivátuma.

 

Melyik a legbefolyásolhatóbb tényező? Mi minden miatt változik az ár? Mekkora a belföldi költség? Hol mekkora adót kell fizetni? Mi a helyzet a szomszédos országokban? Hogyan befolyásolhatjuk mi az üzemanyag árát? Hol a legalacsonyabb az üzemanyag ára?

Ezekre a kérdésekre is mind választ kapnak, ha a már megvásárolható Vasárnapban elolvassák Rizsányi Attila írását.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

A sertéstelep előtt tiltakoztak a gazdák

A sárosfai gáz nyomában

Kevesebb mint hét évre ítélték a chicagói rendőrt, aki 16 lövéssel ölt meg egy afroamerikai tinédzsert

A hejcei légi katasztrófa áldozataira emlékeztek

Érsekújvár: A zöld tárca nem támogatja a hulladékfeldolgozó üzem létesítését

Megkezdődött a meggyilkolt gdanski főpolgármester temetése

Legfrissebb galériák
Olvasta már?