Két hét az élet

Ilyen se volt még! Azt hittem, az ünnepi hangulatot, a különlegességek különlegességeit fokozni már nem tudjuk, és lőn. Ismét egy rekord, egy leg, amit 50 év múlva majd beválogathatnak az akkori szerkesztők, ha készítenek egy jubileumi számot: két hétig a piacon a Vasárnap, miközben a következő heti is megjelent.

2018. október 10. 10:23

- Képarchívum

Tehát aki lemaradt valami miatt az ünnepünkről, nosza, e héten még bepótolhatja, hiszen a 120 oldalt változatlan, 60 oldalas áron veheti meg. Ha még a készlet tart – ahogy mondani szokás üzleti körökben. Meg ha kirakják az újságárusok, a kisüzletesek – ahogy a tapasztalat kérdőjelez bennünk.

Nekem meg itt most valamit a friss számmal kapcsolatban kellene írnom, például az egészségügyi sóhivatalról, mert mégiscsak ez rezonál már a piacon, ráadásul olyan saját tapasztalataim vannak vele, hogy csak no. Mi is hozzájuk fordultunk ugyanis, amikor szegény megboldogult anyósomat megkínozták a kórházban, s még élt, amikor megkaptuk a válaszlevelüket, hogy kivizsgálják az esetet, és értesítenek. Anyósom fájdalmai végleg megszűntek, beteg teste több mint egy éve a temetőben pihen, de ügyét még mindig nem sikerült kivizsgálni. A legutóbbi, szeptemberi megkeresésünkre is ugyanazt a választ kaptuk, amit még életében: vizsgálják. Nagy a valószínűsége, hogy az emberség csíráját sem hordozó orvosok, sőt mi magunk is ott leszünk már, ahol ő van most, mikorra sikerül ezt az igen bonyolult ügyet felgöngyölíteniük. Ezért is húztam ki az idézőjeleket a sóhivatal megjelöléséből a Téma rovatban, nyelvi szerkesztőnk munkájára ügyet sem vetve. Mert ez tényleg sóhivatal, nem csak úgymond.

Szóval, nekem itt ezzel a friss lapszámmal kapcsolatban kellene írnom, például valamit a lustaságról, mert az sem áll ám távol tőlem, de erről is csak a múlt heti különleges kiadás jut eszembe, bizonyítandó, hogy igenis milyen pozitívba fordítható e negatív tulajdonság. Mert ez elmúlt hét előtti egy hétben ugyanazzal a maroknyi csapattal olyat vittünk végbe, mármint akkora mennyiségű munkát, és az olyan energiákat szabadított fel bennünk, hogy magunk is csodálkoztunk. Nem is tudtam ám lustálkodni október 2-án, a szám megjelenésének napján! Már kora reggel, összekapott gyomorral mentem le a postaládához, remegő kézzel emeltem ki belőle a vaskos kiadványt, s csak akkor nyugodtam meg, amikor láttam, hogy első ránézésre minden rendben, nem keveredtek össze az oldalak, nem kerültek fejjel lefelé meg viszont egyik végéről sem. Fölfelé a liftben már a Trombitás Frédit dúdoltam: Hogyha nem szólal meg, a másik végét fújd meg…

Innen már csak a lényeg hiányzott: mit szólnak hozzá, akiknek készítettük. Belépve a szerkesztőség ajtaján, rögtön képen is talált a legnagyobb baklövés. Mierka Dórát, a Vasárnap legcsaládiasabb, legkedvesebb reklámpartnereinek és reklámmellékleteinek lelkes és ügyes menedzserét lemierkováztuk. Az eszem áll meg, azóta sem tudom, hogy történhetett. (Talán úgy, hogy nekünk mindnyájunknak azóta is, hogy pár éve férjhez ment, úgy él az emlékezetünkben, mint Mezőlaky.) Aztán viszont kezdtek szivárogni, majd dőlni az olvasói visszajelzések, megállás nélkül pittyegett a telefonom, villogott a számítógépem, ilyet tényleg az életemben még nem éltem meg. Csupa köszönet és elismerés, alkalomadtán majd Önöknek is mutatok belőlük párat a Kopertában. Persze, gondolhattam volna, hiszen pont október 2-án, az őrangyalok napján ismét misét szolgáltattak értünk a nagymácsédi (épp a nagymácsédi!) templomban. (Köszönjük, Bugyi Mária.)

Most viszont megpróbálom némileg helyrehozni a hibát, Dórika nevét leírom ide, csupa nagybetűvel: MIERKA DÓRA.

Én meg maradok, aki voltam, nemecsek.

De büszkén.

 

Cs. Liszka Györgyi főszerkesztő

 

--------------------------

 

Jövő VASÁRNAPig van ideje – kilenc plusz napot könyörgött ki Andytől

Hanya Yanagihara: Egy kis élet

 

A teljes írás a nyomtatott Vasárnapban jelent meg!

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Alig szavazott a magyar 

Elhunyt Baló György

Ha a közönség neveletlen

Hapal: „Agresszív játék kell a magyarok ellen”

GALÉRIA: Rossi a három pontnak örülne a legjobban

Frissítve

Elfogták a három halottal járó utrechti lövöldözés gyanúsítottját

Legfrissebb galériák
Olvasta már?