Kell, de nem mindenáron

Időnként szándékaink ellenére éppen azt terjesztjük a világban, amit megelőzni szeretnénk. Béke teremtése helyett konfliktusok szikráit pattantjuk ki. Az alábbi sorok segítenek észrevenni, mivel alakíthatsz ki konfliktust életedben a sokak által vágyott béke létrehozása helyett.
szabolaci

2018. november 4. 11:00

- Kép: Wikipedia


Mindennapjaidban egy szó ismételgetése jó eséllyel felhívhatja a figyelmedet arra, mikor kezdesz munkálkodni akár akaratlanul is konfliktusok előidézésén. Ez a szó a „kell”. Nem tilos a használata: életünk elvégzendő feladatai között számos olyan van, amelyet el kell végezni. Olyan, szinte kötelező feladatok, melyekkel saját vagy mások életét tesszük könnyebbé, hozzájárulunk önmagunk boldogulásához, másokat segítünk.

A szócskának azonban van egy baljósabb értelme is. Amikor a vágyaid felé vezető úton a „kell” nem tűr meg ellentmondást, a segíteni akarás és emberség könnyen átmegy pusztításba. Amikor mindent alárendelsz célod megvalósításának, mindenképpen szeretnéd elérni, amit szerinted „kell”, elkezdesz rombolni. Vannak, akik uralkodni szeretnének a környezetükön, mások egyéb célokat követve szorítják háttérbe az emberi értékeket. Ha képes vagy elviselni, hogy a világ történései időnként ellenkezhetnek az elképzeléseiddel, már tettél egy lépést annak a gesztusnak a megértése felé, amelyet úgy hívnak, hogy elfogadás. Úgy is fogalmazhatnánk, saját céljaid hajszolása helyett meghajolsz Isten akarata előtt.

 

A teljes írás a nyomtatott Vasárnapban, a VasárnapOtthonunk mellékletben jelent meg!

 

Koller Péter

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Nagyon kérdéses a Híd és az MKP mandátuma is.

Komáromban is alacsony a részvétel, inkább az idősebbek mentek szavazni

Hoki-vb: döntősök a kanadaiak, lelépték a cseheket

Integráció nem, folklór igen

Egy amerikai nő mindenáron szavazni akart Pozsonyban

Öt sárgamellényes a választás megszüntetését követelte Pozsonyban

Legfrissebb galériák
Olvasta már?