Hibák bizony vannak

Te is figyelmes lettél már arra, hogy támadt egy ötleted, aztán lemondtál róla, mondván, úgysem sikerülhet? Ha azért kerülöd az új dolgokat, mert félsz a kudarctól, gondold át az alábbi sorokat. Az újtól való menekülés az egyik oka annak, hogy egy helyben toporogsz. Személyiséged fejlődését is ez az elzárkózás hátráltatja.
ÚJ SZÓ ONLINE

2018. szeptember 14. 00:42

Ahogyan sok más nehézségének, az elzárkózásnak is sokszor a félelem az oka. Kezdettől fogva arra tanítottak bennünket, hogy hibázni szégyen. Tilos tévedni az iskolában, nem szeretik ezt a munkahelyen sem, s az életünkben akkor sem merünk eltérni a megszokottól, ha senki sem tudná meg kudarcunkat.

Ha fontosnak tartod személyiséged fejlődését, próbálj szembesülni azzal a ténnyel is, hogy nem vagy mindenható. Nem is kell annak lenned. Ha szembenézel az ismeretlennel, új dolgokat tanulsz, esetleg korábban nem vállalt kihívások elé állítod magad, akaratlanul is fejlődni fogsz. A tévedések mellett átélsz majd sikereket is, mindössze egy szabályt kell megtartanod.

Ha kudarcot vallasz, ne másra hárítsd a felelősséget! Helyette próbáld meg felmérni önmagad gyengeségeit. A hibák nyomán bölcsebbé válsz, megismered korlátaidat. A sikerek pedig felvillantják addig rejtett értékeidet. Egy olyan életút tárul majd eléd, amilyet a régi, bezárkózott önmagad el sem tudott volna képzelni. A felfedezés során csak két dolgot tarts észben: ne hibáztass mást, és ne hibáztasd önmagad. Bármi történik, úgy jó, ahogy van.

 

 

 

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Legfrissebb galériák
Olvasta már?