Hasznos utazási alkalmazások

Az internet és az okostelefonok térhódítása az utazásokhoz is hasznos újdonságokkal szolgál. Ha okosan használjuk, nagy segítségünkre lehet néhány applikáció. Összeállításunkban ingyenesen letölthető, ugyanakkor rendkívül hasznos alkalmazásokat válogattunk össze.
Mayer-Ázsoth Réka

2019. június 14. 09:00

Google Translate: A fordítóprogram segítségével könnyen megértethetjük magunkat külföldön akkor is, ha nem beszéljük a nyelvet. Természetesen nem tudunk majd csodásan megkomponált mondatokat alkotni vele, de arra, hogy az alapszavakat elsajátítsuk, alkalmas.

TripAdvisor: Az alkalmazással felfedezhetjük a közelben lévő éttermeket, szállodákat, programokat, látnivalókat. És mások ajánlásit, értékeléseit is elolvashatjuk, így nem ér bennünket kellemetlen meglepetés egy-egy hellyel kapcsolatban.

XE: Egyes valuták gyors átváltása biztosan nem okoz gondot, de ha olyan országba utazunk, amelynek a pénznemével nem találkozunk naponta, akkor nagy segítség lehet ez az applikáció. Mindig az adott pénznem középárfolyamát mutatja.

Google Maps: Térkép a telefonon, ráadásul offline, tehát internet használata nélkül is működik. A legtöbb okostelefon akkor is mutatja tartózkodási helyünket, ha nem csatlakozunk az internethez, így a Google Maps meg tudja mutatni, hogy éppen hol vagyunk. Lehetetlen eltévedni.

Visit a City: Ez az alkalmazás azt a célt szolgálja, hogy a lehető legjobban felfedezzük egy várost. Elég azt megadni, hány napot töltünk ott, azt, mi érdekel a legjobban (múzeum, természeti látnivalók, vásárlás), és máris megkapjuk a napi beosztást. Ráadásul a látnivalókról érdekességeket is olvashatunk, igaz, csak angolul.

A teljes írás a Vasárnap Nyári Kalauz mellékletében jelent meg

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Az EB büntetné Szlovákiát egy régi kartell miatt

Algériára új aranykor köszönthet

Čaputová: Nem megfelelő a fegyelmi bíróságok állapota

Frissítve

Elkezdődött Kočner és Rusko bírósági pere

Hyballa + Jedlička + Kalmár = 3 pont

Drága gyógyszerekért fizetünk fölöslegesen

Legfrissebb galériák
Olvasta már?