Hajlik a rózsafa

Április utolsó péntekén első alkalommal csendült fel a magyar nóta a nemeshodosi kultúrházban. A rendezvényt a helyi Csemadok, a Megmaradásunkért Polgári Társulás és az önkormányzat támogatta.
ÚJ SZÓ ONLINE

2018. május 18. 00:55

Főszervezője egy huszonkét éves fiatal nótakedvelő és -énekes, Nagy Noémi volt, ami azért is érdekes, mert a mai fiatalok már nem igazán vonzódnak ehhez a műfajhoz. Noémi kérdésünkre elmondta, hogy kiskora óta szereti a magyar nótát, nagyszüleinél mindig az szólt, és édesanyja is nótával altatta. Öt évvel ezelőtt Csepi György, a Megmaradásunkért Polgári Társulás vezetője megszólította, hogy édesanyjával együtt lépjenek fel rendezvényeiken. Ha nincs ez a felkérés, ma nem tartana ott, ahol tart. Tavaly elindult az Őszirózsa magyarnóta-énekesek országos versenyén, és bronzkoszorús minősítést nyert. Hazafelé az autóban már azon gondolkodott, milyen jó lenne, ha szülőfalujában is rendezhetne nótaestet, ahol a környék énekesei lépnének fel. Már novemberben lefoglalta a kultúrházat, a zenekart, és belekezdett a szervezésbe. Megszólította a környék nótaénekeseit – azok örömmel fogadták el a meghívását –, és támogatókat keresett. Dóka Zsuzsához kezdett járni, hogy képezze a hangját. Az ismert nótaénekes szintén elfogadta a meghívást, és Bősi Szabó Lászlóval lépett fel az esten, ezzel is emelve színvonalát.
 
A kultúrházban minden hely elkelt, 180 ember tapsolt meghatódva a fellépőknek, s velük együtt dalolta az ismert nótákat. Noémi a nagy siker láttán már a színpadon elhatározta, hogy jövőre is megszervezi az estet, s megköszönte a támogatóknak a hozzájárulásukat.
 
 
 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Threema: Állítólag a Plus 7 dní egykori főszerkesztője is Kočner embere volt

Andruskó Zoltán vallomása szerint egy gútai cég is kenőpénzt fizetett egy smeres miniszternek

Nagyítóval keresik a jó szakmunkásokat

Örömjáték a deszkákon

A Tesla Berlinben építi meg első európai gyárát

19:1-re nyertek a nagysallóiak

Legfrissebb galériák
Olvasta már?

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!