Gyermekbirodalom

A lakás legfontosabb tere csemetéink számára a gyermekszoba, amely a kicsik birodalma. Itt alszanak, játszanak, tanulnak, és sok-sok, nevetéssel, vidámsággal teli esemény játszódik le benne. A különféle helyzetek előfordulása miatt fontos, hogy a helyiséget megfelelően rendezzük be.
Vasárnap

2019. augusztus 16. 09:00

Hol legyen?

Legyen távol a nappalitól és a konyhától, ám közel a szülői hálószobához. Nem jó, ha az utcára néz, s az sem ideális, ha napközben erősen betűz a nap. Legyen világos; ezt a fal és a bútorok színének kiválasztásával fokozni is tudjuk. Fontos, hogy a gyermek zavartalanul tudjon játszani és aludni – ezt szolgálja egy pontosan záródó ajtó, amely nem jó, ha üvegezett, mivel a kicsi állandóan megfigyelve érezheti magát, este pedig a lakás más részéről beszűrődik a fény. Ha a szoba kicsi, hangulatos fényekkel és színhatásokkal kuckószerűvé lehet varázsolni.

Nyugalmi és játszózóna

A térfelosztást szőnyeg lehelyezésével vagy akár paravánnal is megoldhatjuk. A játszórész legyen színes, a nyugalmi zóna pedig lágy és kevésbé játékos színű. Ha a gyermekek túl aktívak, ne használjunk vörös árnyalatokat, részesítsük előnyben a zöld, sárga és világoskék pasztellárnyalatait. Aki hisz a fengsuj tanításának, kerülje a falakon a vízszintes vonalakat a gyermek fejmagasságában, mivel ezek állítólag korlátozzák a gyermek horizontját, és akadályozzák a kibontakozási képességét.

Könnyű, világos bútorok

Különösen a kisebbek szobájában tartsuk magunkat ehhez az elvhez: a bútorok legyenek világos színűek és biztonságosak. A fengsuj szerint nem szabad öreg vagy antik bútorokat használni, mivel magukban hordozzák a múltat, és korlátozzák a gyermekek fejlődését.

Az alvóhely környékének tökéletesen nyugodtnak kell lennie: nem szabad nehéz bútorokat közvetlenül az ágy mellé állítani, az ágy fölé nem jó polcokat vagy szekrényeket helyezni. Az ágyat ne tegyük az ablak alá, s a legjobb az, ha a fej a fal mellett kap védelmet. Az ágy alatti területet – ha nincsenek alsó fiókok – hagyjuk üresen, és tartsuk tisztán.

Forrás: gyik, napidoktor, ott-sok

A teljes írás a Vasárnap 33. számában, a VasárnapHáztartás mellékletben jelent meg!

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Emelkedik az adóalap adómentes része

Kočner Bödörnek: Fico a mi főnökünk

Autóba hajtott, majd elaludt a részeg sofőr

1,2 millió euró a Kassa-vidéki járás településeinek

November 25-én választanak újra elnököt a Legfelsőbb Bíróság élére

Még idén ősszel kizöldül Galánta

Legfrissebb galériák
Olvasta már?