Gyermekbarát Európa

Európa nagyvárosai gyerekekkel is felfedezhetőek. Sok olyan hely van, ahol kifejezetten a jövő nemzedékét akarják lenyűgözni. Alábbi összeállításunkban ezeket válogattuk össze.
Mayer-Ázsoth Réka

2019. június 12. 09:45

Salzburg

Az osztrák várost leginkább Mozart szülőhelyeként ismerik, azt már kevesebben tudják, hogy van itt egy különleges játékmúzeum is. A régi játékokat nemcsak nézegetni lehet, ahogyan a legtöbb ilyen helyen, hanem néhányukat ki is próbálhatják a legkisebbek. Salzburg azonban e nélkül a múzeum nélkül is remek látnivalókat kínál.

Stockholm

Itt található a világ legrégebbi szabadtéri néprajzi múzeuma, a Skansen. Kiváló kirándulóhely, találunk itt az országban honos állatokat, régi épületeket, kézművesműhelyeket. Szomszédságában van a svéd főváros másik nevezetessége, amely szintén érdekes lehet a gyerekeknek. A Vasa Múzeum egy, a tenger fenekéről épen kiemelt 17. századi hajó köré épült. A hajó szinte teljesen ép, körbejárható; nagy élmény, nemcsak a kicsiknek.

London

A Harry Potter-sorozat rajongóinak kár lenne kihagyni a varázslótanonc ihlette múzeumot. Londonban járva szánjunk időt arra, hogy meglátogatjuk a város közelében lévő intézményt, az élmény garantált. Hasonlóan a Madame Tussauds viaszmúzeum, ahol filmsztárok, zenészek és a királyi család tagjai között pózolhatunk. A London Eye, vagyis az óriáskerék is a gyerekek kedvence Nagy-Britannia fővárosában. 

Valencia

Spanyolországban rengeteg olyan város van, melyet érdemes felfedezni. Valencia azért emelkedik ki közülük, mert itt van Európa legnagyobb tengeri akváriuma. A Művészetek Városában található, akár egy egész napot el lehet benne tölteni, hiszen van itt többek között cápa, delfin, krokodil, rája, oroszlánfóka, pingvin, krokodil és teknős. A tengeri élőlények világa után a Művészetek Városát is érdemes felfedezni, no meg az állatkertet. A néhány éve nyílt biopark azért különleges, mert itt sétálva az az érzésünk, hogy az állatok természetes élőhelyükön vannak.

Párizs

Talán minden gyerek vágya, hogy egyszer eljusson a francia főváros melletti, húsz négyzetkilométernyi alapterületű Disneylandbe. Hiszen itt igazi varázsvilágba csöppen, ahol hullámvasutak és különféle játékok vannak, s ahol megelevenedik a mese: találkozhat kedvenc mesehőseivel. Párizs nemcsak a Disneyland miatt érdekes egy gyereknek: az Eiffel-torony neki is ismerős lehet, és a versailles-i kastély szintén lenyűgözheti.

Billund

Disneylandhez hasonló park a dániai Billund városában lévő Legoland. Ez volt az első a maga nemében Európában. Nem csoda: lehet, hogy kevesen tudják, de a Lego hazája Dánia. Legolandben minden építőkockából van. Az épületeken kívül az állatok, járművek is. Remek programok várják a látogatókat. Meg kell azonban jegyeznünk: Dánia Európa egyik legdrágább országa, így ide utazni nem lesz spórolós kirándulás.

A teljes írás a Vasárnap Nyári Kalauz mellékletében jelent meg

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

A rendőrség vizsgálódik az R7/D4 építkezésén

A Focus újabb felmérése méri vonal alatt a Hidat és az MKP-t is

Újabb ellentmondás a Kuciak-gyilkosságban

Danko úgy hívott meg egy diktátort, hogy előtte nem egyeztetett sem Čaputovával, sem a külüggyel

2,6 millió végrehajtás leállítva

Csernobilról is szó lesz a Pohodán

Legfrissebb galériák
Olvasta már?