Falak mögött

Sok mester arra tanít bennünket, hogy mindennapjainkban ne foglalkozzunk mások véleményével. Helyette kövessük saját elhatározásainkat, és hagyatkozzunk meggyőződésünkre. Ha ezt feltétel nélkül hisszük, sokat árthatunk vele magunknak.
Koller Péter

2019. május 12. 09:00

Saját elképzeléseinket követni egyfajta magabiztosság. Amikor meg vagyunk győződve róla, hogy helyesen cselekszünk, nem vagyunk kíváncsiak másnak a véleményére. A magabiztosságot sokszor összekeverjük a daccal. Aki dacol másokkal, a világgal, a magabiztosság látszata mögé bújva mindenkit kizár a döntéseiből. Úgy is nevezik, hogy keményfejű.

Arról ismerheted fel őket, hogy örökké elégedetlenek, s gyakran az állandó változtatást hajszolják. Ha valami nem a kedvük szerint történik, a külvilágot hibáztatják, majd továbbállnak. Később újra elégedetlenek, és megint elmenekülnek. Munkát, barátokat, lakhelyet cserélnek, s mindig abban bíznak, hogy a következő majd jobb lesz.

Ha dacolva, dühből menekülsz a jelened elől, és nem vagy kíváncsi más emberek véleményére, nehezen fogsz kilábalni az elégedetlenségből. Ha időről időre visszatérő bajokba botlasz, érdemes lehet a túlzott „magabiztosság” helyett mások véleményére is odafigyelned.

Sorsod alakulásáért okolhatsz másokat, de időnként célszerű elgondolkodni rajta, vajon te magad mennyire vagy felelős érte. Saját hibáidon ugyanis sokkal könnyebben lehetsz úrrá, mint bármi máson ezen a világon.

A teljes írás a nyomtatott Vasárnapban jelent meg!

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Šimečka: A magyarokat mi is képviseljük

Lucia Ďuriš Nicholsonová kérvényezte párttagsága felfüggesztését

Elfogadta a parlament a Lex Harabint

Matovič cáfolta, hogy holnap jelentené be Zlatica Kušnírová indulását a következő parlamenti választáson

Fejlődik a szepsi „roma” iskola

Mi legyen a szúnyogokkal? Szavazzon!

Legfrissebb galériák
Olvasta már?