Érzések, megérzések és logika

Bármilyen döntést hozunk, érzéseinkre, megérzéseinkre vagy logikánkra alapozzuk. Néha azonban nem mindegy, hogy az intuíciónkra vagy a logikánkra hagyatkozunk-e. Mindenki maga dönti el, milyen érvekre támaszkodva határozza el magát, de az életben vannak jellemző helyzetek, amikor a logika, máskor pedig a megérzéseink mutatják a helyes utat.
Koller Péter

2019. október 21. 09:15

lelki

A logika: Leggyakrabban a tudomány hívei próbálnak minden döntést ilyen alapokra helyezni. A megfogható világgal kapcsolatos döntéseinkben segít leginkább. Ilyenkor számszerű tények figyelembevételével határozunk valamiről. Logikánkra alapozva megtervezhetjük például a napi teendőinket, egy autóvásárlást, a bevásárlásunkat. Van, aki mindezt intuitívan teszi. Ha az utóbbit látod, eldöntheted, melyik megközelítés vezet nagyobb sikerre.

Az érzések: Ha rájuk támaszkodunk, gyakran a félelmeink, sérelmeink irányítanak bennünket. Az érzéseink által manipulálva hiszünk el hazugságokat, s félelmeink miatt leszünk olyankor is tétlenek, amikor a cselekvés vezetne jóra.

Megérzések, lelkünk hangja: Életünk sorsfordító döntéseinek legjobb segítői a megérzéseink, érdemes rájuk hagyatkoznunk. Vannak helyzetek, amelyekben anyagi szempontok, számszerű tények vagy külsőségek helyett a lelkünk szavára jobb figyelni. Például emberi kapcsolatainkban. Olyankor, amikor a logika egyértelmű irányt mutat, de a megérzéseink mást diktálnak, érdemes lehet intuíciónkra hallgatni.

Figyelj, és találd meg te is a helyes egyensúlyt mindennapjaidban!

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Híd-lista: miniszterek elöl

Érsek: Bugár személyes döntést hozott

Vizsgálat az OĽaNO képviselője ellen

Tudjuk, milyen autóra kaphat többezres állami támogatást

Feldúlt férfi tört-zúzott egy lévai bank épületében

Kétszeres Stanley-kupa-győztes Nyitrán

Legfrissebb galériák
Olvasta már?

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!