Energia-adok-kapok

Van egy törvényszerűség, amelyet nem szeretünk észrevenni, vagy nem akarunk róla tudomást venni. Legyen szó emberi kapcsolatokról, munkáról vagy a világban zajló folyamatokról, mindenütt attól függően tapasztalható virágzás vagy hanyatlás, hogy milyen energiaáramlás veszi körül. Energián most ne a szó fizikai értelemben vett meghatározását értsd, és ne is kizárólag az elvont életenergiára gondolj. Minden megfoghatónak és megfoghatatlannak energiája, ereje van, amelyet adunk, és amelyet kapunk.
Koller Péter

2019. november 7. 10:00

lf

Energia egy szívesség megtétele embertársadnak. A dicséret, a bátorítás és a más munkájáért kifizetett pénz is az. Ha valaki kap tőled valamit, s azt a megfelelő formában viszonozza, a körforgás felpezsdíti kapcsolatotokat. Ha az egyik fél elzárkózik a kölcsönösségtől, a kapcsolat elsorvad. Ha a körforgás kiegyenlített, boldogságot és virágzást látsz magad körül. Ha hanyatlást tapasztalsz valahol az emberi kapcsolatokban, ott az energia körforgása megbomlott.

Ha bármilyen energiát kapsz a körülötted levő emberektől, érdemes visszaadnod. Kaphatsz másoktól segítséget, törődést, bárminemű támogatást. Ha megfelelő formában viszonzod, a kapcsolatotok tovább él majd. Ha pedig az áramlás megszakad, minden pusztulni kezd.

Ugyanez igaz a munkádra is. Hogyha valamiért erőfeszítést teszel, azért hasonló mértékű viszonzást kell kapnod. Ha te nem teszel a munkádba elegendő erőfeszítést, a körforgás akkor is felborul. Ezt követően a munkakapcsolatotok hanyatlani fog. Bármit teszel az életben, figyelj a kölcsönösségre!

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Zuzana Čaputová

Čaputová a vezetők felelősségéről beszélt

OTP Bank

Tudjuk, melyik bankhoz kerülhetnek az OTP ügyfelei

Ki lakott itt? – Békés napok a majorban

Ki lakott itt? – Békés napok a majorban

dac

Csak döntetlenezett a DAC a tavaszi nyitányon

Örülni tud olaszul is, bánkódni csak magyarul

Örülni tud olaszul is, bánkódni csak magyarul

L. Kiss Ibolya

„Könnyű ítélni a felületesnek, de mily nehéz, ki a szívet kutatja” – L. Kiss Ibolya élete és művei

Legfrissebb galériák
Olvasta már?

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.