Vasárnap

Én jobban tudnám

ÚJ SZÓ ONLINE

2018. május 11. 02:00

Biztosan tapasztaltad már, milyen erőfeszítés kell az újnak a létrehozásához. A megvalósítás főleg akkor kíván emberfeletti teljesítményt, ha az adott dolgot még sosem csináltad. Azt is biztosan tudod, hogy mennyit töpreng az ember, mielőtt fejest ugrana az ismeretlenbe.

 

Legyen az egy régi vágyunk megvalósítása, sport, munka vagy bármilyen hobbi. Amikor minden erőddel a következő lépés megtételére összpontosítasz, szinte biztos, hogy előbukkan valaki, aki irányítani próbál majd, mert ő „jobban tudja”.

Teljesen természetes, hogy ha ismeretlen fába vágod a fejszéd, óhatatlanul hibázni fogsz. Még akkor is megbotlasz majd, amikor biztos vagy a tudásodban. Az első ballépéseknél megjelennek körülötted a bölcsek. Ők akkor is ellátnak jobbnál jobb tanácsokkal, amikor fogalmuk sincs róla, milyen kihívásokkal küzdesz. Ilyenkor két okból is szükség van a higgadt tisztánlátásodra.

Elsőként érdemes észrevenni, hogy az önjelölt segítők valójában a tudásukra támaszkodva segítenek-e neked, vagy csak az elképzeléseikből merítve halmoznak el észrevételeikkel.

Másodsorban érdemes tudatosítanod, hogy a járatlan úton néhány gödörbe törvényszerűen belelépsz majd. Attól, hogy mások „jó tanácsait” követed, a buktatókat nem fogod elkerülni, de hagyod magad letéríteni az eredetileg kitűzött utadról. Ilyenkor te döntesz, hogy az eredeti elképzeléseidet követed-e, vagy a mások által sugallt irányba kezdesz haladni. A döntés lehetősége a te kezedben van.

 

 

 

 

Önnek ajánljuk

2018. október 9. 08:00

Mit üzen az irigység?

2018. szeptember 30. 09:00

Kapcsolat, viszony, rabság

2018. október 18. 13:00

Akik a háttérben munkálkodnak

2018. október 18. 12:00

Elhallgatott történeteim

2018. október 18. 11:00

Vasárnapi asztal

2018. október 18. 10:00

Gyilkosok közöttünk