Előny és hátrány

Azért, hogy párkapcsolatunk boldog legyen, tennünk kell. Nem egyszerű feladat ez. A mindennapokban számos olyan helyzet van, amely kihat rá. Sorozatunkban ezeket tekintjük át, hogy a párkapcsolati nehézségeket megértsük, és javulást érjünk el.
Vasárnap

2020. február 10. 14:59

fd

Manapság már nagyjából öt párból egy az internet segítségével talált egymásra, és ez az arány a jövőben valószínűleg nőni fog. Vannak előnyei és hátrányai  ennek az ismerkedési módnak, ezeket nézzük most végig.

1. A statisztikák szerint az online társkeresőkön a regisztrálók fele szórakozást, kalandot s alkalmi partnert keres, és nagyjából a negyede párkapcsolatban is él. Tehát az ismerkedők nagy része nem őszinte. Jó, ha észben tartjuk azt az ősi bölcsességet, hogy messziről jött ember azt mond, amit akar. Ne vegyünk készpénznek mindent, amit a másik ír. Legyünk körültekintőek, ne adjunk ki magunkról mindent. Ne csak az első pár üzenetváltás alatt legyünk óvatosak, hanem később is. Sokan annyira szeretnének tartozni valakihez, szeretni és szeretve lenni, hogy pár üzenet után „szerelmesek” lesznek, kötődni kezdenek. Ilyenkor nehéz visszanyerni a józan eszünket, érdemesebb azt kontrollálni, hogy az érzelmeink ne ragadjanak el.

2. Számtalan igazán nagyszerű és kedves ember nehezen teremt személyesen kapcsolatot, nehézséget okoz nekik beszélgetést kezdeményezni, így örömmel használhatják az internetes ismerkedést. Ugyanakkor, mivel nem szemtől szembe állnak egymással, nem hallhatják a másiknak a hangját, hanglejtését, a hangsúlyokat, az iróniát vagy a gúnyt; nem láthatják a mimikát, a testbeszédet. Így könnyen félreérthetik egymást a beszélgetők, és a rutinosabb, nem tiszta szándékú fél könnyen becsaphatja, félrevezetheti és kihasználhatja a gyanútlant.

3. Az internet segítségével kitágul a világ, és nem csupán a környékünkön lakók közül találhatjuk meg az ideális párunkat, hanem akár más földrészen lévőkkel is kapcsolatba kerülhetünk. Ez hatalmas lehetőségnek tűnhet, de a távkapcsolat  működésképes? Felkészültünk egy nagyon eltérő közegből, kultúrából érkező személy elfogadására, megértésére? Mennyire tudunk mi beilleszkedni idegen környezetbe? Ezeket a kérdéseket még az ismerkedés előtt tisztázzuk!

4. Online mindenki a legjobb formáját igyekszik mutatni: a legjobb, legszebb képeinket tesszük ki magunkról, és ezzel óhatatlanul becsaphatjuk a másikat. Lehetséges, hogy egy többéves fényképen gyönyörű sminkkel, frizurával egészen máshogy nézünk ki, mint napjainkban. Ilyenkor félünk a személyes találkozótól, és igyekszünk minél jobban elodázni. Pedig harmonikus, boldog kapcsolatot csak a személyes találkozás után tudunk kialakítani.

Az online társkeresés hatalmas lehetőség, de csak óvatosan, okosan és tudatosan tudjuk teljesen kiaknázni. Ehhez sok sikert kívánok kedves Olvasóimnak!

Álló Gabriella párkapcsolati tanácsadó rovata

A teljes cikk a VasárnapLélek mellékletben jelent meg!

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
beblavý

Beblavý és társai tovább blokkolják a parlamenti ülést

Helységnévtábla az Andódra vezető úton

Lefestették az érsekújvári helységnévtáblát az Andódra vezető úton

bardos, ersek

Listavezetők vitája az ÚJ SZÓ-stúdióban I.

tárlat rimaszombat

A Fő téren az elutasított tárlat

Mojmír Mamojka

Kočner az Alkotmánybíróságon

galánta illusztráció

Galánta idén többet költ a sportra

Legfrissebb galériák
Olvasta már?

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

Új Szó logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.