Díjazottjaink

Az évek során főleg személyes találkozókon sokszor elmondtuk Olvasóinknak, hogy a Vasárnapnak voltak-vannak a legjobb újságírói, mi igazán büszkélkedhetünk szellemi, szakmai kiválóságokkal. És hogyha nem két szék közt alkotnánk (nem Magyarországon, de nem is szlovákul), már rég kitüntették volna őket.

2018. október 6. 11:05

- Somogyi Tibor felvétele

Hát, ez is megtörtént. Igaz, nem hazai, sem magyarországi újságírói díjban részesültek, de hárman mégiscsak kitüntetettek lettek.

 

Vrabec Mária – MIDAS-díj

A Kisebbségi és Regionális Nyelvű Napilapok Európai Egyesülete minden évben egy-egy, a kisebbségi témában maradandót alkotó újságírónak adományozza ezt a díjat. 2012-ben Vrabec Mária kapta a Malina Hedvig-ügyről írt cikksorozatáért.

 

Veres István – Talamon-díj

A díjat a Szlovákiai Magyar Írók Társasága (SZMÍT) alapította Talamon Alfonz elhunytának 10. évfordulóján, 2006-ban a költői teljesítményekért járó Forbáth Imre-díj párjaként. 2017-ben az előző év legjobbnak ítélt prózakötetéért, a Széchenyi című gyermekkönyvéért Veres István kapta.

 

Szabó G. László – Hevesi Sándor-díj

A díjat Budapesten 1998-tól minden évben annak a három művésznek, kultúraközvetítő, társulatvezető szakembernek adják át, aki sokat tett a magyar színház nemzetközi elismertetéséért. A színházi világnap alkalmából 2018-ban az egyiket Szabó G. László kapta.

Galéria
gallery-image-1
gallery-image-2
gallery-image-3
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Önszántukból ritkán tévednek könyvtárba a gyerekek

A jövőben csak beoltott gyermekeket vennének fel az óvodákba

Gulyás: felfüggesztés esetén a Fidesz azonnal elhagyja a Néppártot

Kubalánál Messi sem lehet jobb

Többszázezer eurós iskolakonyha-fejlesztés Komáromban

Radičová visszatérhet a politikába

Legfrissebb galériák
Olvasta már?