Csodálatos pár nap Madaron

Október első hétvégéjén mozgalmas rendezvény volt Madaron, már a negyedik bor- és gasztrofesztivál, mely idén a kúcsos kalács jegyében zajlott a Sutyú-völgyben. Ebben az évben lett belőle ilyen horderejű kulturális és kulináris megmozdulás, s ezt a szervezőknek, Héger Rudolfnak, Molnár Istvánnak, Szabó Csillának, Édes Istvánnak, Madar polgármesterének és a község képviselő-testületének köszönhettünk.
Szabó Laci

2015. november 14. 01:12

 

A programok széles skáláját kínálták, az odalátogatók apraja-nagyja bőven válogathatott közülük. A három nap alatt részt vehettünk retródiszkóban, Csocsesz-bulin, Magna Cum Laude-, Elán Forever-, Peter Šrámek-, Budapest Bár-, Jolly és Suzy-, valamint Románcok-koncerten, nevethettünk az Irigy Hónaljmirigy paródiáin, tapsolhattunk a Felvidéki Mulatós Sancinak, Kató néninek, azaz Ihos Józsefnek, Nótár Marynak, a madari éneklőcsoportnak és mindnyájunk kedvenc színészeinek: a Barátok köztből ismert Várkonyi Andrásnak (Vili bácsi) és Kiss Ramónának (Zsófi). A kicsikhez Csepregi Éva gyermekműsora szólt, nemcsak a mindannyiunk számára ismert Neoton-számokat adta elő, hanem a pódiumra felmerészkedő, versenybe szálló gyerekeket is megajándékozta. A középső nap fénypontját az Alekszandrov együttes fellépése jelentette.

A jó hangulatot fokozták a finom falatok. Volt műremek madari kúcsos kalács, amelyről elmondhatjuk, hogy nem gyurma, mint egyes üzleti pékáruink, volt izsai rétes, sült tök, és a Vasárnapi asztal süteményes udvarában jobbnál jobb sütemények s a Vasárnap szerkesztői, hogy személyesen is ismerkedhessenek olvasóikkal. Finom volt az áfonyás sült sajt és a különféle üdítők a nagyszerű madari borok mellett. Nyárson sült a malac, a csirkék, aszalt gyümölcsök sokaságának illata lengte be a völgyet.

A kisgyerekeket ovikuckó, légvár, lovaglási lehetőség várta, utóbbi az izsai huszároknak köszönhetően. Sehol semmi bóvli, csupa kézművessátor szebbnél szebb dísz- és használati tárgyakat kínálva.

 

 

 

 

Önnek ajánljuk

Koleszterin, a csendes gyilkos

Tablók viadala: tardoskeddi győzelem!

Matečná: A termékek 31 százalékánál tapasztaltak kettős minőséget

Átfogó parkolási politika helyett egyelőre két parkoló lehet fizetős

Renault Kadjar: a francia elegancia

Zdeno Chára lett az év hokisa

Legfrissebb galériák
Olvasta már?