Csak a halál választotta el őket

Céline Dion & René Angélil. Két évtized együtt, dacolva rákkal, meddőséggel, de boldogságban, szerelemben, egymás iránt elkötelezve. Mi ez, ha nem a csoda maga?! Az egyik legszebb szerelmi történet volt az övék.

2018. október 14. 12:00

- Képarchívum

Boldog volt a házasságuk, bár 26 év volt köztük a korkülönbség. A világhírű énekesnő és férje sorsa egybeforrt, miután a kanadai lányt 12 évesen felfedezte a menedzser. Céline betegségében is kitartott férje mellett, s csak René 2016-ban bekövetkezett halála vetett véget szerelmüknek.

Céline egy zeneszerető 14 gyermekes család legkisebb gyermekeként látta meg a napvilágot a kanadai Charlemagne városában 1968. március 30-án. Bátyja, Michel indította el a világsiker és a nagy szerelem felé azzal, hogy elküldte húga demókazettáját a híres menedzsernek. Anyukájával és másik bátyjával, Jacques-kal közösen írt első saját dalát, a Ce n’était qu’un rêve (Csak álom volt) címűt énekelte rajta. Renét, aki kanadai anyától és szíriai zenész apától származik, annyira lenyűgözte a kislány hangja, hogy meghallgatásra hívta öt. „Ahogy elkezdtem énekelni, sírva fakadt – emlékezik Céline. – Tudtam, hogy jó munkát végeztem.” 

Remegett az első csóknál

Annyira jót, hogy René a saját házára vett fel jelzáloghitelt, hogy finanszírozni tudja felfedezettje első albumát, s együttes erővel elérték, hogy a csodaszép lánnyá cseperedő Céline-t az egész világ megismerje. 1988-ban megnyerte Dublinban az Eurovíziós Dalfesztivált, és angol lemezszerződést kapott (addig csak francia nyelven énekelt). Ez az esztendő óriási változást hozott a 20 éves hölgy magánéletében is: hat év után a kiskamaszos rajongásból szerelmi kapcsolat született. Eleinte ugyan még ekkor is titokban tartották, mert rettenetesen féltek, hogy mit szólnak az emberek. René már 46 éves volt, túl két váláson, és három felnőtt gyermeke volt. „Egész testem remegett, mágikus érzés volt” – emlékezett a People magazinban az első csókra az énekesnő. Céline és René 8 évi együttlét után összeházasodtak. A mesés esküvőt 1994. december 17-én tartották Montrealban, majd 2000 januárjában, két évvel azután, hogy Renénél először diagnosztizáltak nyelőcsőrákot, megerősítették a házastársi esküt. S ahogy fogadták, hogy „jóban, rosszban”, meg is tartották.

Kurta boldogság

Céline óriási karriert futott be, világsztár lett, egyvalami azonban hiányzott az életükből: a gyermek. Ez pedig nem volt egyszerű: rengeteg megpróbáltatáson ment keresztül, míg anya lett. Mesterséges megtermékenyítéssel próbálkoztak, de többször elvetélt; erről a médiában is nyíltan beszélt. Hat évvel az esküvő után, 32 évesen végre fiút szült (René-Charles), 2010-ben pedig egy ikerpárnak (Eddy és Nelson) adott életet. A család Las Vegasba költözött. Boldogságuk nem volt hosszú életű, hamar összeomlott. Három évvel az ikrek születése után, 2013 decemberében újabb sokk érte az énekesnőt: René rákja, amelyet egyszer már legyőzött, kiújult. Céline mindent megtett, hogy mellette lehessen. Lemondta a koncertjeit, minden idejét neki szentelte. René Angélil 2016. január 14-én hunyt el, két nappal 74. születésnapja előtt. „Nagyon nehéz volt látni, ahogy életem férfija mindennap meghal egy kicsit” – nyilatkozta a temetés után az énekesnő.

Azóta minden egyes koncertjén megemlékezik Renéről. Férje halála óta nem mutatkozott férfi társaságában. Elvesztése után egy interjúban arról beszélt, hogy sosem létezett számára másik férfi, csak a férje, még meg sem csókolt mást, csak őt. A nyáron felröppent hírek viszont arról számoltak be, hogy egy fiatalemberrel sétál, és kameravégre is kapták vele.

 

Urbán Klára

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Nagyon kérdéses a Híd és az MKP mandátuma is.

Komáromban is alacsony a részvétel, inkább az idősebbek mentek szavazni

Hoki-vb: döntősök a kanadaiak, lelépték a cseheket

Integráció nem, folklór igen

Egy amerikai nő mindenáron szavazni akart Pozsonyban

Öt sárgamellényes a választás megszüntetését követelte Pozsonyban

Legfrissebb galériák
Olvasta már?