Báli ruha személyre szabva

A kifutók modelljei évente bemutatják, milyen lesz a következő idény divatja, mit viseljünk jeles alkalmakkor, bálok idején. Őket nézve nehezen tudjuk elképzelni, hogy ezeket a ruhákat az egyszerű, hétköznapi nők bárhova is felvegyék.
ÚJ SZÓ ONLINE

2018. február 9. 00:45

Sokkal szebb az összhatás, ha nem az első divat szerint öltözünk fel, hanem alkatunknak megfelelően. Az alábbi tippekkel a bálozó hölgyeknek szeretnénk segíteni, hogy minél csinosabbak legyenek.

A megfelelő típus kiválasztásához először határozzuk meg azt, milyen az alkatunk. Próbáljuk meg magunkat az alábbiak közé besorolni: körte, alma, homokóra, négyzet, fordított háromszög. Ha ez megvan, akkor jöhet az anyagok és színek kiválasztása. Idén a leginkább divatos az ultraibolya lett, de a fémes színek – arany, ezüst, bronz –, a csipke, a szatén is remek választás. Báli ruhánál már nem előírás, hogy földig érő, hercegnős fazonú legyen – feltéve, hogy nem az operabálba vagyunk hivatalosak –, a rövid, elegáns, nőies és egyszerű ruha megfelelő kiegészítővel kényelmesebb, divatosabb választás.

 

Körte: A csípő szélesebb a vállnál, az alak leginkább körtéhez hasonlít. Arra kell törekedni, hogy a felső rész legyen hangsúlyosabb. Olyan ruhát válasszon, amelynek szoknyarésze egyszínű, lehetőleg sötét, egyenes, a top pedig mintás vagy fodros. Nagyobb nyaklánccal vagy fülbevalóval is elterelhetjük a figyelmet a csípőről.

 

Alma: Akinek almára emlékeztető alakja van, annak a hasi tájéka erősebb, lába formás. Válasszon olyan ruhát, amely a szép lábat hangsúlyozza; a legjobb a térd fölött véget érő. A dekoltázsnál az egyszínű V-kivágású ruha mellett döntsön.

 

Homokóra: A legszerencsésebb alkattal megáldott hölgyek, hiszen bármilyen fazon jól áll nekik. Válluk és csípőjük egyforma széles, derekuk karcsú. Olyan ruhát viseljenek, amely kiemeli a derekukat, mintával, övvel vagy szabással.

 

Négyzet: Ez egy picit fiús alkat, a váll, csípő és has egy vonalban van. Törjék meg ezt deréktájékon hangsúlyos ruhával, fodrokkal vagy csipkével – soha ne alkalmazzák az összeset egyszerre, hiszen akkor kaotikus lesz a végeredmény.

 

Fordított háromszög: A vállak szélesek, illetve a mellbőség nagyobb a csípőkénál. Ne takarják el szép dekoltázsukat, de figyeljenek arra, hogy a szoknya kerekítse a csípőt. Ezt tüllszoknyával, A-vonalú szabással érhetik el.

 

Alacsony: Inkább hosszú ruhát válasszanak, hiszen ez nyújtja az alakot, ha az arányokat kellően eltalálják. Például a mell alatt karcsúsított kifejezetten hosszítja a lábat.

 

Magas: A magas hölgyeknek nem kell különféle praktikákhoz folyamodniuk, bármely ruha jól állhat nekik, és nem kell magas sarkú cipőben sem táncolniuk.

 

Karcsú: A karcsú hölgyek könnyen találnak szép, alkatukhoz illő ruhát. Bátran játszhatnak a mintákkal, színekkel. Hosszú, lenge ruhával nem igazán lehet mellényúlni.

 

Molett: A teltebbek inkább viseljenek egyszínű, sötétebb, nem túl bonyolult szabású ruhákat, olyanokat, melyek testhezállóak, ám nem túl szűkek.

 

 

 

 

 

Önnek ajánljuk
Legfrissebb galériák
Olvasta már?