Amikor elválnak útjaink

Életünk során megannyi ember életútja keresztezi a miénket. Találkozunk, együtt haladunk, majd külön utakon megyünk tovább. Kevés olyan ember van körülöttünk, aki életünk nagyobb részében mellettünk marad. Az elválás legalább olyan szükségszerű velejárója sorsunknak, mint a találkozások. Ennek ellenére sokan bosszúsan, hibáztatva tekintenek a másikra, ha az eltávolodik.
Koller Péter

2019. november 14. 11:41

fák

Találkozásaink mindig valamilyen célt teljesítenek be. Amikor két ember útjai közös irányt vesznek, egy tanulási időszak kezdődik. Megajándékozzák egymást kellemes élményekkel, és akaratlanul rámutatnak egymás hibáira is. A lelki fejlődésünk útja ugyanis nem mindig örömteli. Hasonlóan rögös lehet az elválás időszaka is.

Amikor már sorsuk szerint két embernek nincs dolga egymással, egyre távolabb kerülnek egymástól. Más feladataik lesznek, más emberek életében kell szerepet vállalniuk, ezért a régi kapcsolataik lassan elhalnak. Ilyen helyzetben elkezdhetjük hibáztatni a másikat, amiért cserben hagyott. Ha hasonló rosszallás jelenik meg egy kapcsolatban, az az elmúlás egyik nagy tanítása. A harag ugyanis a beteljesítetlen önös érdekek hangos szava. Ha sorsunk szerint már nincs közös feladatunk, kevés haszna van az elégedetlenségnek. Gazdagabbak lettünk a mögöttünk hagyott közös élményekkel, s ha keserű is az elválás, érdemes felismerni, hogyan válhatunk általa jobb emberré. Amikor ez megtörténik, a harag helyét átveszi a másik iránt tanúsított hála érzése.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
Andrej Danko

Indulatos pártelnöki vita

Zuzana Čaputová

VIDEÓ: Saját vitaműsorral jelentkezett Zuzana Čaputová

peter pellegrini

Pellegrini üzent a kórházból

Lichtmannegger László

VERSEK ÉS ARCOK: A gyűlölködés jelen van a mindennapokban

Józanságpárti felvonulás a 20. század elején

Egy balul sikerült társadalmi kísérlet - A száraz Amerika

Quentin Tarantino

Apa lett Quentin Tarantino

Legfrissebb galériák
Olvasta már?

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

Új Szó logo 18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.