Aki fizet, legyen résen!

Vrabec Mária

2019. december 13. 11:43

panaszkonyv

Tisztelt Vasárnap szerkesztősége!

Szeretnék tanácsot kérni Önöktől az alábbi ügyben: Folyó év áprilisában családi házunkban, Nádszegen megjavíttattam a padlás padlózatát. Az egyik helyi cég vállalta. A padlózatot ellátták könnyített, hőszigetelő polisztirol burkolattal. Amikor a munkálatok elvégzését követően felmentem megnézni a kész munkát, láttam, hogy egy darabon nem történt meg a szigetelés, a letett burkolat pedig felmállott – kézzel fel lehetett szedni. Továbbá nem adtak semmilyen kimutatást arról, hogy mennyi anyagot használtak fel. Borsos árat kértek, ezt meg is fizettem, de a minőség igazán nem jó, sőt, inkább nagyon rossz.

Falubelieket hívtam, ezért is bíztam abban, hogy rendes munkát fognak végezni. Érdeklődtem több munkástól, az elmondottak alapján közülük többet nem is engednék dolgozni. Azért írom le mindezeket, hogy mindenki jól nézzen utána, előre alaposan érdeklődjön, hogy kik fognak neki dolgozni.

A végül felkértek két és fél órát voltak nálam, azalatt nem lehet rendes munkát elvégezni. Már mindjárt reggel gyanús volt a dolog, mert rögtön pénzt kértek az anyagra, éspedig 1200 eurót. Márpedig én annyit csak úgy nem tartok magamnál. Hogyan tudhatták előre, kérdem én, hogy annyi cementet, polisztirolt, kövecset fognak elhasználni? Azt tudom mondani, hogy kihasználták az alkalmat, hogy egyedülálló asszony vagyok, velem megtehetik ezt. Pedig tévedtek, mert én azért utánanéztem a dolognak.

Meddig fognak folytatódni a becsapások, ki ezért a felelős? Mindenki annyit kér a munkáért, amennyit akar? Már elegem van a sok futkározásból, többször kértem őket, levélben, nem is válaszoltak. Igaz, azóta voltak megnézni. Májusban ígérték, hogy kijavítják a hibát, de később nem jöttek. 400 eurót visszakövetelek tőlük!

Önöktől pedig ezúton tanácsot kérnék: mit tehetnék a siralmas helyzetem orvoslására? Hogyan bírhatnám rá a céget, hogy adjon kimutatást a felhasznált anyagról, a munka folyamatáról, és hogy javítsa ki a hibákat? Egyre hűvösebb lesz, és be fog ázni a háztető.

Jelige: Egy bánatos anya, Horváth Rozália

 

 

Tisztelt Horváth Rozália!

Gondolom, azóta be is ázott a háza teteje, hacsak nem bírta rá a felújítást végző céget, hogy javítsa ki a hibákat. Önnek a cég megbízása előtt, nem pedig utólag kellett volna mindennek utánanéznie, árajánlatot, esetleg másoktól referenciát kérnie, és ezek után, pontos kimutatás alapján fizetnie. Ilyen nagy kiadásoknál nem úgy van, hogy ha falubeliek, akkor biztosan rendes munkát fognak végezni…

Becsapások mindig is voltak és lesznek, mivel kevés az építési szakember, a cégek akárkit felvesznek, és takarékoskodni is szeretnek az anyagokon, főleg, ha látják, hogy a megbízó nem ért hozzá. Ezért mindig annak kell résen lennie, aki fizet, mert utólag már nehéz orvosolni a dolgot.

Azt általában tudják a szakemberek, hogy milyen területre mennyi anyagot fognak elhasználni, az sem szokatlan, hogy előleget kérnek, de ha önnek ez gyanús volt, miért adta oda nekik a pénzt? Vagy miért nem kért pontos kalkulációt és szerződött velük úgy, hogy csak a művelet egy bizonyos részének elvégzése után fizet?

Azt kérdezi, mindenki annyit kérhet-e a munkáért, amennyit akar. Igen, ha talál olyan személyt, aki megfizeti, és előbb fizet, aztán jár utána a dolgoknak. Ha arra való hivatkozással, hogy falubeliek, most sem tud a céggel megegyezni, akkor csak a bíróság marad, de ha nem kötött a céggel szerződést, és arról sem írt alá senki elismervényt, mennyi pénzt vett át öntől, akkor nincs sok esélye.

A teljes cikk a Vasárnap 50. számában jelent meg!

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk
koronavírus

Koronavírus: Európába is eljuthat

sólymos lászló

Sólymos László benyújtotta a lemondását

Közismert "iszogatók" Szlovákia történetében

sólymos balhé

Videón Sólymos László tegnapi dulakodása

Irány az egyetem – lépésről lépésre

Üveggé olvasztotta az ókori áldozatok agyát a Vezúv kitörésekor keletkezett hatalmas hő

Legfrissebb galériák
Olvasta már?

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.