A télikert nem luxus

A télikert leggyakrabban a házhoz kapcsolódó létesítmény, amely a kert részét képezi. Nevelhetünk benne dekoratív, különleges növényeket, de virágok átteleltetésére is használhatjuk. Oldalán nagy üvegfelület található (nagy ablakok, üvegfal), hogy a benne tartott növények kellő fényt kapjanak.
admin

2007. február 23. 02:00

A télikert leggyakrabban a házhoz kapcsolódó létesítmény, amely a kert részét képezi. Nevelhetünk benne dekoratív, különleges növényeket, de virágok átteleltetésére is használhatjuk.

Oldalán nagy üvegfelület található (nagy ablakok, üvegfal), hogy a benne tartott növények kellő fényt kapjanak. Mindenképp olyan burkolatot célszerű választanunk, amely elviseli az állandó öntözést. Szükség lehet fűtésre is, bár gyakran elég nagy költséget jelent. Persze el is maradhat, ha a növényeink igényét így is ki tudjuk elégíteni.
Akár készen is kapható sokféle, könnyen összeszerelhető kert. Legjobb, ha napos fekvésű helyre tervezzük, így sok fölösleges kiadást megtakaríthatunk.
Növényei lehetnek ágyakban vagy cserepekben, tehetjük őket a talajra vagy állványokra is.
Attól függően, hogy mennyi helyünk van, különböző stílusokat alakíthatunk ki. Jó hangulatot teremtenek a trópusi, nagy levelű növények, de akár a hagymásokból egy tavaszi összeállítás is. A virágzó növények mindig fokozzák az összhatást.
Ha elegendő helyünk van, vessző- vagy rattanbútor is elhelyezhető a télikertben, amely így a hangulatos családi vagy baráti beszélgetéseknek is színhelye lehet.

Önnek ajánljuk
Legfrissebb galériák
Olvasta már?