A pihenés tudománya

A legtöbben egyetértenek abban, hogy az átlagember fáradt. Nehéz megmondani, hogy a ma végzett munkák megterhelőbbek-e, mint az elődeinkéi. De ettől eltekintve is sokan nem is tudják, hogyan pihenjenek.
ÚJ SZÓ ONLINE

2018. március 8. 23:37

A pihenés elvileg olyan tevékenység, amely alatt nem a mindennapi rutinunkat éljük, nem az általános napirenden levő problémák megoldásával foglalkozunk, hanem valami mással töltjük az időt: gondolatban is, fizikailag is távol maradunk azoktól a helyzetektől, amelyek mindennapjainkat kitöltik. Érdemes megfigyelni, hogy mit visz magával az, aki pihenni indul.

Gondolkodásunk elsődleges tulajdonsága, hogy nem szereti a változásokat. Számára az a legmegnyugtatóbb, ha minden ugyanúgy zajlik, mint máskor, a legkisebb eltérés nélkül. Ha valami a megszokottól eltérően alakul, elkezdünk félni. Így a kikapcsolódásra szánt út előtt is jó eséllyel ugyanazokkal a dolgokkal kezdjük el megrakni a bőröndöket, amelyek mindennapjaink során körülvesznek bennünket. Nem maradhatnak ki a számítógépek és egyéb digitális kütyük, a sok megszokott film és minden más, ami mindennapjaink rutinja során kitölti életünket. Titkon félünk, hogy ha nem visszük magunkkal egész lakásunkat, megszűnik körülöttünk a világ.

Ha a pihenésre szánt időben ugyanazokkal a tárgyakkal vesszük körül magunkat, gondolatban is ugyanazok a problémák terhelnek majd bennünket. Így más környezetben ugyan, de azt az életet éljük tovább, amelyből ki akartunk szakadni.

 

 

 

 

Önnek ajánljuk

Kočner rács mögött marad

Megszüntették a sürgősségi betegellátást Léván

Az olcsó ukrán baromfi kiszorítja a hazai húst

Az SaS szerint a Gorilla-iratok megsemmisítése bűncselekmény lenne

Két hajléktalan életét követelte a hideg Pozsonyban

Tükör helyett kamerákkal ellátott Lexus

Legfrissebb galériák
Olvasta már?