A Mokszvics

Vasárnap

2019. február 2. 09:00

A romákkal – a cigányokkal – kapcsolatban sok negatív történet kering. Ezek többnyire olyan helyeken születnek, ahol vagy egyáltalán nem, vagy csak nagyon kevés cigány él. Valahogy úgy jönnek létre, hogy az ismerősöm ismerőse egyszer hallott valamit az ismerősének az ismerősétől. Ott, ahol több roma lakik, azért más a helyzet. Ahol naponta érintkezik velük az ember, nehezebben dől be mindenféle rosszindulatú meséknek. Saját tapasztalatom szerint a cigányok nagyon fogékonyak a technikai újdonságokra. Néha talán túlzottan is. Előfordul, hogy éppen fogékonyságuk miatt fölösleges ostobaságokra költik a pénzüket. Egyszer hallottam két roma gyereket beszélgetni. Azt mondta az egyik:

– A Mokszvics, az egy jó autó.

Barátja gondolkodóba esett. Vagy félt kigúnyolni a haverját, amiért a Moszkvicsot Mokszvicsnak mondta, vagy nem volt biztos a dolgában. Egy idő után bólogatva helyeselt:

– No, a Mokszvics, az tényleg egy jó autó.

Plavec Gyula

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk

Kiska: a KTAG elleni eljárás Fico bosszúja

Frissítve

Általános sztrájkra készülnek az elégedetlen gazdák

Frissítve

Matečná rendkívüli biztonsági intézkedéseket vezet be a lengyel hús miatt

Frissítve

VIDEÓ: A feldühödött gazdák trágyát dobáltak az Agrárkifizető Ügynökség épülete elé

Nő a drogfogyasztás a roma telepeken

Veterán versenyző, új motivációval

Legfrissebb galériák
Olvasta már?